x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Beţia de cuvinte la Pârcălăbeasca-n curte

Beţia de cuvinte la Pârcălăbeasca-n curte

de Dan Constantin    |    01 Iun 2010   •   00:00
Beţia de cuvinte la Pârcălăbeasca-n curte
Sursa foto: /Agerpres

Maria Pârcălăbescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, a cuvântat în cadrul Forumului economic româno-macedonean, din 27 mai 2010. Secretarul de stat român şi-a pus textul intervenţiei şi pe site-ul ministerului, putând şi noi aprecia “podoabele” discursului.



Madam Pârcălăbescu a căzut într-o perfectă beţie de cuvinte, asumându-şi poziţii imaginare şi fapte nefăcute. Doamna, care şi-a trimis fata pe post de frecat menta la Montevideo, ca ataşat economic, este tot timpul în avion, din forum în forum. Pentru sponsorizarea masivă a PDL a primit recompensă un post de turism intensiv. Lăsaţi-o să umble, dar măcar să tacă. Altfel avem un Gâgă globe-trotter pe bani publici. Iată câteva mostre din discursul madamei:

"Această ipostază îmi permite să sesizez blocaje... şi să iniţiez soluţii pertinente".

"Tocmai de aceea îmi permit să declar că, fără a compromite posibilitatea generaţiilor viitoare de a-şi satisface propriile nevoi şi inserând dimensiunea crizei economice din perspectiva unei şanse, rezultă clar posibilitatea, dar şi responsabilitatea de a ne reevalua şi repoziţiona resursele umane, naturale şi materiale".

"Nu trebuie să omitem că cele mai eficiente politici de promovare a creşterii pe termen lung sunt cele care facilitează concentrarea geografică şi integrarea economică, ambele în interiorul ţărilor şi între acestea".

"În conjugarea eforturilor comune, avem un argument suprem, respectiv complementaritatea economiilor noastre. Această realitate diminuează impedimentul dimensiunii diferite a acestora. Ne putem oferi reciproc ceea ce nu producem".

"Profesioniştii români şi macedoneni, împreună, ar putea escalada regiunea Balcanilor în proiecte ce se derulează pe alte pieţe, în special în F. Rusă".

"Sunt convinsă că putem sub o siglă comună, România-Macedonia, să ne promovăm IQ-ul dincolo de Oceanul Atlantic".

×
Subiecte în articol: redactie