x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bilanţul furtunii din Bucureşti: Oameni loviţi de trăsnet, copaci căzuţi, străzi inundate

Bilanţul furtunii din Bucureşti: Oameni loviţi de trăsnet, copaci căzuţi, străzi inundate

17 Iun 2010   •   00:00
Bilanţul furtunii din Bucureşti: Oameni loviţi de trăsnet, copaci căzuţi, străzi inundate
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul National

După caniculă mai multe zone din România au fost lovite de furtuni puternice. Doar în Capitală, trei persoane au fost trăsnite în timpul furtunii, în timp ce mai multe străzi au fost inundate şi câţiva copaci au fost doborâţi. În Piaţa Unirii, vijelia a trântit la pămînt mai multe panouri publicitare, un semafor s-a prăbuşit, iar carosabilul a fost acoperit de apă.



În sectorul 1, vântul puternic a scos din rădăcini un copac şi l-a aruncat pe un autoturism. Oamenii spun că au făcut mai multe sesizări la Primărie în legătură cu copacii bătrâni. Şi în zona Vatra Luminoasă, un copac rupt de vijelie s-a prăvălit peste două maşini parcate în apropiere.

Probleme au fost şi pe strada Dacia. Un copac a căzut peste firele de tensiune şi era cât pe ce să dărâme stâlpul de electrictate. Pentru că exista risc de electrocutare, zona a fost închisă câteva ore până când toate cablurile au fost izolate.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat, pentru Mediafax, că o femeie şi un bărbat, în vârstă de 23 şi, respectiv, 25 de ani, aflaţi în zona malului Dâmboviţei în timpul furtunii au fost loviţi de trăsnet. Comisarul Ciocan a mai spus că pe străzile Emil Racoviţă, Alexandru Donici, Popa Tatu şi Luterană au căzut câţiva copaci, patru maşini parcate fiind avariate.

La nivelul Capitalei pompierii au avut, miercuri noapte, 22 de intervenții, dintre care 20 pentru mașini avariate și copaci căzuți pe carosabil.

ISU București a intervenit cu 18 autospeciale de descarcerare, trei autospeciale cu apă și spumă, două motopompe transportabile și una cu remorcă. În ceea ce privește efectivele mobilizate, 85 de pompieri au acționat în situațiile de urgență create miercuri noapte.

 

×
Subiecte în articol: observator