x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bilet unic în 2012 pentru transportul la suprafaţă şi cu metroul

Bilet unic în 2012 pentru transportul la suprafaţă şi cu metroul

de Agerpres    |    03 Ian 2012   •   18:54
Bilet unic în 2012 pentru transportul la suprafaţă şi cu metroul

Autoritatea Metropolitana Bucuresti va introduce, pana in luna iunie a acestui an, un bilet unic de transport public, atat pentru transportul de suprafata cat si pentru metrou, dupa modelul biletelor deja existente in majoritatea capitalelor europene.

Conform Agerpres, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, in subordinea caruia se afla nou infiintata Autoritate Metropolitana, sistemul va fi dezvoltat si testat in prima parte a anului, urmand ca din luna iunie sa poata deveni functional.

Autoritatea Metropolitana este o institutie publica desemnata sa asigure politica privind planificarea strategica, monitorizarea si avizarea activitatilor privind autorizarea, organizarea si controlul functionarii serviciilor de transport public de calatori in zona metropolitana Bucuresti, pentru transportul cu metroul, autobuze, microbuze, tramvaie, troleibuze, trenuri regionale si transport naval.

Conform legii, AMTB este ordonator tertiar de credite si se finanteaza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

×
Subiecte în articol: ratb bilet metrou bucuresti