x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Biocombustibili - "Crimă împotriva umanităţii"

Biocombustibili - "Crimă împotriva umanităţii"

15 Apr 2008   •   00:00

Producţia masivă de biocarburanţi constituie în acest moment "o crimă împotriva umanităţii", avînd în vedere impactul ei major asupra creşterii preţurilor la alimente, a apreciat Jean Ziegler, raportor special al ONU pentru dreptul la alimentaţie, într-un interviu acordat postului de radio Bayerischer Rundfunk.



Producţia masivă de biocarburanţi constituie în acest moment "o crimă împotriva umanităţii", avînd în vedere impactul ei major asupra creşterii preţurilor la alimente, a apreciat Jean Ziegler, raportor special al ONU pentru dreptul la alimentaţie, într-un interviu acordat postului de radio Bayerischer Rundfunk. Jean Ziegler a invitat FMI să-şi schimbe politica de subvenţii agricole subliniind că agricultura trebuie subvenţionată în zonele unde asigură supravieţuirea populaţiilor.


CRITICI. Oficialul ONU a criticat de asemenea Uniunea Europeană pentru politica sa de subvenţii, acuzînd-o de "dumping agricol" în Africa. "UE finanţează exportul de excedente alimentare europene în Africa, unde acestea sînt propuse la jumătate sau la o treime din preţ, ceea ce ruinează total agricultura africană", a afirmat Jean Ziegler. Raportorul a menţionat pe de altă parte că speculaţiile la bursele internaţionale cu materiile prime alimentare trebuie să înceteze. (Rompres)

×
Subiecte în articol: verde!