x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BLACK FRIDAY 2013. Ce este Black Friday?

BLACK FRIDAY 2013. Ce este Black Friday?

15 Noi 2013   •   12:41
BLACK FRIDAY 2013. Ce este Black Friday?
Sursa foto: BLACK FRIDAY 2013
Black Friday este o sarbatoare americana si marcheaza inceputul sezonului de iarna de cumparaturi pe continentul Nord American, deci nu avem de-a face cu o sarbatoare in sensul clasic al cuvantului. Black Friday pica intotdeaua a doua zi dupa Ziua Recunostintei (de obicei ultima zi de joi din noiembrie). Majoritatea vanzatorilor deschid isi deschid magazinele chiar si la 4 dimineata, pentru ca se anticipeaza vanzari record pentru fiecare Black Friday.

BLACK FRIDAY 2013. 7,4 milioane de români ştiu de Black Friday

Incepand cu 2010-2012 o parte din retailerii locati au inceput sa ofere discounturi semnificative la produse cu ocazia Black Friday. Marcati in calendar ziua de 29 Noiembrie 2013, pentru ca atunci aveti sansa sa va cumparati gadgetul mult dorit la un pret foarte accesibil. Unele magazine incep Black Friday chiar de pe 22 noiembrie. Trebuie insa sa va faceti temele dinainte si sa identificati ofertele din magazinele romanesti participante la Black Friday.

Trebuie amintit faptul ca cele mai vandute produse de Black Friday sunt de obicei electronicele si accesoriile pentru acestea. Deci asteptati-va la reduceri la telefoane si laptop-uri, tablete, televizoare si alte produse asemenea. S-ar putea sa aveti surpriza sa gasiti si carti, filme, muzica la pret redus, insa accentul se pune pe gadgeturi electronice.

BLACK FRIDAY 2013. Care este profilul cumpărătorului de ziua reducerilor

4,2 milioane de romani au declarat ca intentioneaza sa cumpere ceva de Black Friday, iar lista cu optiunile de cumparare este urmatoarea:

Electrocasnice mici (39,8%), haine (22,9%), televizoare (15,3%), telefoane mobile (10,6%), încălţăminte (10,2%), laptopuri (10,1%), frigidere (5,5%), tablete (5,2%), maşini de spălat (5,1%), foto, video (4%), îngrijire personală (4%) şi cosmetice (3,9%).

BLACK FRIDAY 2013. Magazinele pregătesc program prelungit, majorări de stocuri şi reduceri de preţuri

×