x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Blaga: Negoiţă ar vrea opt ministere, eu mi-aş dori un singur Bucureşti, fără primării de sector

Blaga: Negoiţă ar vrea opt ministere, eu mi-aş dori un singur Bucureşti, fără primării de sector

14 Iun 2010   •   00:00
Blaga: Negoiţă ar vrea opt ministere, eu mi-aş dori un singur Bucureşti, fără primării de sector
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, luni, referitor la propunerea lui Liviu Negoiţă - vicepreşedinte PDL şi primar la Sectorul 3 - ca Guvernul să aibă numai opt ministere, că şi el crede că ar trebui să existe un singur Bucureşti, fără primării de sector, scrie Mediafax.

Vasile Blaga s-a referit la situaţia Capitalei răspunând unei întrebări privind eventuala remaniere a Guvernului şi dacă aceasta a fost discutată în PDL.

"Nu s-a discutat remanierea în PDL. A fost o părere a domnului Negoiţă că poate ar trebui să fie opt ministere. Sigur că e un punct de vedere. Şi eu cred că ar trebui să fie un singur Bucureşti, fără primării de sector" a spus Blaga, în cadrul unei conferinţe de presă de luni.

Ministrul a precizat că opinia sa legată de primăriile de sector nu are legătură cu cea a lui Liviu Negoiţă şi că, în orice caz, aceste aspecte nu au fost discutate în mod oficial.

Vicepreşedintele PDL, Liviu Negoiţă, a lansat ideea unui "guvern mai suplu", cerând în cadrul Colegiului Director al partidului trasarea unui executiv compus din maximum opt ministere.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, declara că propunerea de reducere a numărului de ministere vizează o măsură "de suprafaţă", el adăugând că Uniunea urmăreşte "o reorganizare mult mai radicală".

"Domnul Negoiţă are nişte propuneri, dar în coaliţie, deocamdată, nu am discutat despre reorganizarea Guvernului, ci am discutat despre o măsură mult mai radicală, mult mai importantă, respectiv inventarierea agenţiilor, autorităţilor, departamentelor, oficiiilor din subordinea lor, substanţială", preciza liderul Uniunii.

El menţiona că, în opinia sa, este nevoie de o reducere substanţială în cazul acestor agenţii şi autorităţi.

"Ceea ce spune domnul Negoiţă este ceva de suprafaţă. Noi vrem o reorganizare mult mai radicală", a conchis Marko Bela.

×
Subiecte în articol: observator