x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bloc penal, în zona protejată Cotroceni. Afacerea imobiliară Stoica - Locic a intrat în etapa infracţională

Bloc penal, în zona protejată Cotroceni. Afacerea imobiliară Stoica - Locic a intrat în etapa infracţională

de Iulia Barbu    |    18 Mar 2012   •   21:00
Bloc penal, în zona protejată Cotroceni. Afacerea imobiliară Stoica - Locic a intrat în etapa infracţională

Blocul de lux din Cotroceni, a carui autorizatie de constructie a fost suspendata de Tribunalul Bucuresti, a devenit caz penal. Lucrarile la constructie au continuat, desi miercuri, 14 martie, executorul judacatoresc a anuntat atat constructorul, cat si proprietarii terenului despre necesitatea opririi lucrarilor. In acest moment, Asociatia "Salvati Bucu­restiul" si Casa de avocatura Grigorescu, Stefanica si Asociatii vor depune o plangere penala impotriva constructorului si a tuturor beneficiarilor autorizatiei, pentru continuarea lucrarilor.

In acest moment, atat constructorul, cat si beneficiarii lucrarii comit o fapta penala. Mai mult, un inspector din cadrul Inspectoratului de Stat in Constructii a vizitat vineri santierul si a dispus oprirea lucrarilor. Nici nu a plecat bine de la fata locului, ca muncitorii s-au pus pe treaba. De altfel, intr-un comunicat trimis ieri de Asociatia "Salvati Bucurestiul" se arata ca lucrarile au continuat atat sambata, cat si duminica. "Conti­nuarea lucrarilor constituie fapta penala atat din partea constructorului, cat si din partea beneficiarilor autorizatiei, din trei motive: neres­pectarea unei hotarari judecatoresti constituie infractiune, conform Codului Penal; continuarea lucrarilor dupa ce Inspectoratul de Stat in Constructii a dispus oprirea lor constituie infractiune, conform Legii constructiilor; lucrarile de construire intr-o zona protejata fara autorizatie sau cu autorizatia suspendata constituie infractiune, conform Legii constructiilor", se precizeaza in comunicatul asociatiei.

Decizie judecatoreasca, incalcata
Saptamana trecuta, santierul ilegal din Cotroceni a fost oprit. Atunci, Asociatia "Salvati Bucurestiul" si Casa de avocatura Grigorescu, Stefanica si Asociatii, insotiti de un executor judecatoresc, au prezentat constructorului certificatul de grefa emis de Tribunalul Bucuresti, auto­rizatia de constructie fiind suspendata. Executorul a afisat la intrarea in santier somatia, procesul-verbal si certificatul de grefa. In prima faza, constructorii turci au motivat ca nu inteleg si ca le trebuie un translator. Dupa un teribil scandal, executorul a reusit sa isi indeplineasca atributiile legale. Se pare ca doar pentru doua zile, pentru ca ieri, pe santier, se muncea. Aplicarea sentintei s-a dovedit cu atat mai grea, cu cat blocul de sapte etaje ridicat pe baza unui PUZ care nu respecta zona protejata a incins spiritele.

Miza blocului din Controceni se arata destul de interesanta. Cele 12 familii care i-au dat bani lui Marius Locic pentru apartamente au dezvaluit in cadrul unei conferinte de presa de saptamana trecuta ca au finantat din plin constructia. Acestia au sustinut ca demersul de anulare a avizului este nedrept, pentru ca au platit sume mari de bani. "Conform unor informatii neoficiale, fiecare dintre acestia ar fi platit lui Marius Locic 250.000 euro/apartament. Dupa ce Marius Locic nu si-a onorat obligatia de a construi imobilul, acestia au mai platit inca 100.000 euro/apartament noului constructor", arata Asociatia "Salvati Bucurestiul".

Jurnalul National a relatat modul in care pe suprafata de 1.300 de metri patrati din Cotroceni, Marius Locic, in asociere cu Valeriu Stoica si Cristina Salomie, dar si cu firmele lui Ma­rius Locic, Euro Grup Intertrade SRL si Locic imobiliare SRL, au obtinut un PUZ care nu respecta zona protejata Cotroceni. Cladirea de sapte etaje ocupa prin PUZ-ul semnat de primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, 90% din suprafata terenului. Intre timp, Marius Locic s-a retras din afa­cerea imobiliara, 12 oameni semnand contracte pentru realizarea imobilului, platind in jur de 250.000 de euro pentru apartamentul de lux din Cotroceni.

"Marius Locic si SC Locic Imobiliare se obligasera sa construiasca imobilul pana pe 15 iunie 2010. Nu se achita de aceasta obligatie. Mai mult, SC Locic Imobiliare intra in faliment pe 22 octombrie 2010. Cei 12 semnatari ai antecontractelor de vanzare-cumparare raman in aer. Semneaza pe 16 septembrie 2011 un contract de cesiune cu Marius Locic si SC Locic Imobiliare, prin care preiau de la acestia obligatia de finantare a imobilului. La contractul de cesiune se adauga si firma SC Tosun Group Construct SRL, care preia obligatiile de construire. Contractul de cesiune este insa ilegal, intrucat SC Locic Imobiliare nu poate semna acte decat prin executorul judiciar", se arata in comunicatul emis de Asociatia "Salvati Bucurestiul".

×
Subiecte în articol: observator