x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Blocuri vechi - Consolidare obligatorie

Blocuri vechi - Consolidare obligatorie

de Iohanna Onaca Purdea    |    15 Dec 2005   •   00:00

Locatarii din cladirile cu risc seismic ridicat ar putea fi sanctionati de la anul daca refuza sa isi dea acordul pentru consolidarea imobilului, a declarat ieri Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari Publice.
El a precizat ca peste 100 de cladiri din Bucuresti au un grad de risc seismic ridicat, iar printr-un proiect al Bancii Mondiale, in valoare de 70 de milioane de dolari, vor fi consolidate 84 de cladiri mari.

SIMULARE. Autoritatile sunt pregatite sa intervina prompt in cazul producerii unui cutremur devastator in Capitala, insa mai e nevoie de multe dotari, precum si de o informare corespunzatoare a populatiei cu privire la diminuarea efectelor unui seism. Acestea sunt concluziile desprinse in urma aplicatiei de simulare a unui cutremur, organizata ieri in Bucuresti. Este nevoie de un sistem integrat de comunicatii, de planuri de interventie in caz de cutremur, de o buna coordonare la nivel local din partea primarilor, de o monitorizare si un inventar al utilajelor care ar putea fi rechizitionate in caz de seism pentru a degaja molozul. "Vom prezenta in sedinta de guvern de saptamana viitoare un memorandum cu aspectele care trebuie imbunatatite si vom intocmi o lista cu dotarile necesare, care vor fi acoperite cu bani de la buget", a declarat Laszlo Borbely.

×
Subiecte în articol: observator