x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bogdan Baltazar: Nu este nevoie de un nou acord cu FMI

Bogdan Baltazar: Nu este nevoie de un nou acord cu FMI

13 Iun 2010   •   00:00

Nu este nevoie de un nou acord cu FMI, ci se poate renegocia în cadrul celui existent, este de părere consultantul financiar Bogdan Baltazar. "Eu nu cred că avem nevoie de un nou acord cu FMI, dar probabil că ministrul Blaga ştie mai multe. Un nou acord ar prelungi foarte mult starea de incertitudine", a declarat Bogdan Baltazar.



În opinia consultantului financiar, moţiunea de cenzură va pica, iar guvernul se va menţine, dar dacă "nu am avea un guvern, situaţia ar trebui să fie rezolvată cu calm, delegaţia FMI ar aştepta şi apoi ar putea reveni şi lucrurile ar putea fi renegociate în cadrul aceluiaşi acord. Nu îţi trebuie un nou acord. Poate însă că ministrul Blaga ştie că este necesară o revedere totală a acordului", a spus consultantul financiar, potrivit Agerpres.

"Declaraţia lui Vasile Blaga nu este inspirată nici din punctul de vedere al apropiatei întruniri a board-ului FMI, care ar trebui să discute împrumutul pentru România, dar mai ales din punctul de vedere al celor cărora ne-am putea adresa pentru alte împrumuturi, pentru că va fi nevoie să ne mai împrumutăm de pe piaţa externă", a adăugat Bogdan Baltazar, care a precizat că declaraţia ministrului de interne nu este oportună nici în ceea ce priveşte nivelul primei de risc.



×
Subiecte în articol: observator