x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bogdan Iuliu Hossu: Guvernul vrea să dezbine muncitorii

Bogdan Iuliu Hossu: Guvernul vrea să dezbine muncitorii

26 Mar 2009   •   00:00

CNS Cartel ALFA dezaprobă toate intenţiile Guvernului de a dezbina diferitele categorii de lucrători din România şi reiterează cererea expresă de adoptare, de către Guvern, a unor măsuri urgente pentru conservarea locurilor de muncă şi păstrarea puterii de cumpărare a lucrătorilor din întreaga economie, prin creşterea adecvată a salariilor, a declarat, Bogdan Iuliu Hossu, preşedinte al CNS Cartel ALFA.



"Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA este profund contrariată de faptul că, încolţit de sindicate, ca reacţie la măsurile antisociale pe care le propune, Guvernul, prin vocea secretarului de stat pe probleme de dialog social din Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, încearcă să dezbine lucrătorii din România, în mod deliberat. Acesta a afirmat public că nemulţumirile bugetarilor sunt nejustificate şi generate de interese, în timp ce cu lucrătorii din economie se discută altfel", susţine Hossu, citat de Agerpres.

Liderul sindical este nemulţimit de faptul că Executivul încearcă să inducă ideea că această confederaţie sindicală şi-ar fi dat acordul pe proiectul Ordonanţei de urgenţă pentru reglementarea unor măsuri în domeniul cheltuielilor de personal în sectorul bugetar. "Aceste gen de declaraţii publice ale unor demnitari trădează interesul clar al acestei instituţii de a crea o impresie favorabilă reprezentanţilor FMI, cu privire la aşa-zisele consultări cu partenerii sociali. CNS Cartel ALFA reafirmă faptul că, în toate discuţiile avute cu Ministerul Muncii pe marginea proiectului de OUG pentru reglementarea unor măsuri în domeniul cheltuielilor de personal în sectorul bugetar, de la început şi până astăzi a susţinut şi susţine că nu există o justificare reală pentru adoptarea acestui act normativ, care excede cu mult măsurile anti-criză discutate cu partenerii sociali. Ordonanţa de Urgenţă propusă de Guvern este contrară tuturor principiilor privind mecanismele de salarizare negociate în ultimii 20 de ani" precizează Bogdan Iuliu Hossu.

CNS Cartel ALFA dezaprobă toate aceste intenţii ale Guvernului de a dezbina diferitele categorii de lucrători din România şi reiterează cererea expresă de adoptare, de către Guvern, a unor măsuri urgente pentru conservarea locurilor de muncă şi păstrarea puterii de cumpărare a lucrătorilor din întreaga economie, prin creşterea adecvată a salariilor.

×
Subiecte în articol: observator