x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bogdan Oprea: SRTV a scurtat perioada alocată campaniei pentru referendum cu 10 zile

Bogdan Oprea: SRTV a scurtat perioada alocată campaniei pentru referendum cu 10 zile

de Mediafax    |    12 Iul 2012   •   16:25
Bogdan Oprea: SRTV a scurtat perioada alocată campaniei pentru referendum cu 10 zile

Fostul purtator de cuvant al Presedintiei Bogdan Oprea a declarat, joi, ca noua conducere a SRTV a scurtat perioada alocata campaniei pentru referendum cu zece zile, decizia contravenind hotararii parlamentare 34/2012.

"Astazi echipa de campanie a domnlui presedinte Traian Basescu a contactat directoarea interimara a directiei de emisiuni informative si sportive a SRTV, solicitand o interventie, o prezenta a domnului presedinte in aceasta seara pe postul de televiziune TVR 1, conform deciziei Comisiei speciale parlamentare pentru timpii de antena luata ieri. La mai putin de o ora dupa aceasta convorbire telefonica, directoarea interimara a Directiei de emisiuni informative a fost schimbata din functie. In locul ei a fost numit domnul Claudiu Lucaci. La aproximativ doua ore dupa aceasta decizie a conducerii televiziunii publice, pe emailul de campanie al domnului presedinte Traian Basescu s-a primit un email semnat de domnul Ion Stavre, care se intituleaza ?responsabil pentru campania din partea Asociatiei Romane de Televiziune?, care spune ca pentru SRTV campania incepe pe data de 16 iulie 2012, respectiv luni. Aceasta decizie contravine intrutotul deciziei luate de Parlamentul Romaniei 34/2012, care stabileste ca data de incepere a campaniei electorale ziua de 6 iulie", a explicat Bogdan Oprea.

El a adaugat ca la putin timp dupa primirea emailului din partea lui Ion Stavre si dupa refuzuri repetate de dialog ale directorului general al televiziunii publice, Claudiu Saftoiu, echipa de campanie a fost informata tot de catre Ion Stavre ca Traian Basescu este primit in aceasta seara pentru 25 de minute, adica jumatate din timpul alocat de catre comisia parlamentara prin decizia de miercuri, celelalte 25 de minute urmand a fi alocate senatorului Dan Sova.

Intrebat daca Traian Basescu va participa la vreo emisiune in seara zilei de joi la TVR, Bogdan Oprea a raspuns negativ, din cauza conditiilor actualei conduceri a televiziunii publice, "care in mod cert incalca legislatia".

"In mod cert incercam sa mergem asa cum am stabilit legal. Vom lua toate masurile legale de care dispunem", a incheiat Oprea.

×
Subiecte în articol: srtv traian basescu bogdan oprea