x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bolnavi în concediu medical, amendaţi pentru că nu erau acasă

Bolnavi în concediu medical, amendaţi pentru că nu erau acasă

10 Iun 2010   •   00:00

21 de persoane aflate în concediu medical au fost amendate pentru că nu au fost găsite acasă. Reprezentanţii caselor de asigurări de sănătate au început să controleze concediile medicale în toată ţara. În cele trei săptămâni de control, cei mai mulţi bolnavi care nu au fost găsiţi acasă s-au înregistrat în judeţul Botoşani.



Cele mai multe nereguli au fost depistate în judeţul Bistriţa Năsăud, scrie antena3.ro. Au fost suspendate de la plată sau respinse 51 de certificate medicale. Medicii din mai multe judeţe au fost controlaţi dacă respectă legislaţia privind acordarea concediilor medicale. Mai mulţi doctori au fost amendaţi, iar alţii s-au ales doar cu avertismente.

Concediile medicale se obţine mai greu şi sunt verificate la sânge de autorităţi, cu ajutorul poliţiei. Persoana care se îmbolnăveşte va trebui să anunţe în cel mult 24 de ore angajatorul că nu poate veni la serviciu şi va comunica adresa unde poate fi vizitat de reprezentanţi ai angajatorilor, Casei de Asigurări şi chiar ai Poliţiei.

Potrivit noii reglementări, pacientul va trebui să completeze o declaraţie pe propria răspundere prin care se obligă să indice adresa de reşedinţă pe toată perioada concediului şi să fie prezent la adresa indicată. Vizitele la domiciliu se vor face între anumite ore de către reprezentanţi ai angajatorilor, ai Casei de Asigurări şi chiar ai poliţiei.

×
Subiecte în articol: observator