x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boloș consideră prematur ca România să solicite o renegociere a PNRR-ului

Boloș consideră prematur ca România să solicite o renegociere a PNRR-ului

01 Feb 2022   •   20:17
Boloș consideră prematur ca România să solicite o renegociere a PNRR-ului
Sursa foto: Marcel Bolos/antena3

Ministrul Digitalizării, Marcel Boloș, a declarat, marți seara, că o solicitare de renegociere a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) din partea României ar fi prematură acum, fiind nevoie mai întâi de o perioadă de implementare.

„Renegocierea PNRR nu este un subiect foarte simplu. Dacă ne uităm la prevederile Comisiei Europene, spune că statul membru poate renegocia PNRR dacă are motive obiective să facă acest lucru. (...) Poate fi pregătit un pachet de măsuri pentru această renegociere, dar motivele trebuie să fie foarte bine întemeiate, să fie motive obiective gen criza utilităților publice, criza sanitară, pot fi luate în considerare pentru includerea motivelor obiective”, a declarat Marcel Boloș, la Antena 3.

Ministrul este de părere că mai întâi este necesară o perioadă de implementare.

„E nevoie să avem o perioadă de timp, pentru ca PNRR să se implementeze, astfel încât atunci când mergem la Comisie să nu cerem. Acum ar fi prematur să solicităm acest lucru pentru că și Comisia se uită la modul în care evoluează și se implementează PNRR și e foarte rapidă această cerere pentru că nici bine nu s-a implementat PNRR că statul membru, România, în cauză, solicită ca să i se mofifice PNRR. Noi trebuie să avem o perioadă de implementare a PNRR, să vedem care investiții și care reforme mai sunt adaptate la dinamica crizelor și probelemlor cu care ne confruntăm, după aceea să ajungem în fața Comisiei cu o renegociere solidă”, a mai spus noul ministru al Digitalizării.

×
Subiecte în articol: Marcel Boloș