x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bordei, din nou domeniu public

Bordei, din nou domeniu public

de Monica Andrei Capatos    |    26 Mar 2008   •   00:00
Bordei, din nou domeniu public
Sursa foto: Jurnalul foto/

Parcul Bordei a stârnit şi ieri con­­troverse între consilierii generali ai Capitalei. “Interesul” pentru zona verde s-a trezit din nou în mintea aleşilor locali, care, timp de 45 de minute, au făcut declaraţii cu iz electo­ral, căci doar de atât au fost în stare.

Parcul Bordei a stârnit şi ieri con­­troverse între consilierii generali ai Capitalei. “Interesul” pentru zona verde s-a trezit din nou în mintea aleşilor locali, care, timp de 45 de minute, au făcut declaraţii cu iz electo­ral, căci doar de atât au fost în stare. În ciuda replicilor picante, consilierii au aprobat proiectul de hotărâre privind trecerea terenului de 28.500 mp din Parcul Bordei din privat în domeniu public al Bu­cu­reştiului şi în administrarea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement.

 

AVANTAJ CONSTANDA. În urmă cu aproape două săptămâni, municipalitatea a perfectat la notariat actele privind schimbul de te­re­nuri dintre Primăria Capitalei şi Cos­­tică Constanda, acesta devenind proprietar al 28.000 mp în Satul Francez, iar municipalităţii revenindu-i o suprafaţă egală în Parcul Bordei. Din acest troc, Constanda a ieşit cel mai bine, rămânând şi cu 4.600 mp în zona verde, pre­luând şi vilele de lux din Satul Fran­cez la o sumă sub preţul pieţei. Primarul general al Capitalei, Adriean Vi­dea­nu, a de­cla­rat că va începe discuţiile în vede­rea recuperării celor peste 4.600 mp din Parcul Bordei care au fost vân­duţi de Cos­tan­da înainte de perfectarea schimbului de terenuri. În acest sens va fi propus proprietarilor un schimb, iar ca ultimă soluţie va fi pusă în discuţie şi eventuala cum­pă­ra­re de la actualii proprietari. Proiectul privind reamenajarea Parcului Bordei va costa mu­ni­ci­palitatea circa 500.000 de euro şi va fi finalizat pes­te trei luni.

×
Subiecte în articol: observator bordei