x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Braconaj excesiv in Delta - Un kilometru de plase ilegale

Braconaj excesiv in Delta - Un kilometru de plase ilegale

04 Aug 2008   •   00:00

Braconajul din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii nu mai are limite. Numai saptamina trecuta, politistii de frontiera tulceni au confiscat in zona Lacului Caraburn 214 kilograme de peste de diferite specii si aproximativ un kilometru de plase monofilament.



Braconajul din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării nu mai are limite. Numai săptămîna trecută, poliţiştii de frontieră tulceni au confiscat în zona Lacului Caraburn 214 kilograme de peşte de diferite specii şi aproximativ un kilometru de plase monofilament.

Doi localnici din satul Sinoie, judeţul Constanţa, au fost prinşi avînd în căruţă 20 de plase monofilament, unelte de pescuit cu o lungime totală de 1.000 m. Cei doi mai aveau şi nu mai puţin de 214 kg de peşte proaspăt, din speciile caras şi plătică. Cei doi au recunoscut în timpul anchetei că au pescuit în Lacul Caraburn fără a deţine permise de pescuit şi, conform propriilor declaraţii, peştele capturat urma să fie comercializat. Întreaga cantitate de peşte, în valoare de 343,2 lei, a fost predată la o societate comercială de profil, iar celor doi bărbaţi le-au fost întocmite actele premergătoare de cercetare penală sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de deţinere şi folosire la pescuit de plase monofilament, conform informţiilor furnizate de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră.

×
Subiecte în articol: verde!