x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Breazu și Topoliceanu, o prietenie întreținută de procesele civile și penale

Breazu și Topoliceanu, o prietenie întreținută de procesele civile și penale

de Ion Alexandru    |    11 Iul 2017   •   12:30
Breazu și Topoliceanu, o prietenie întreținută de procesele civile și penale
Sursa foto: ILIE BUMBAC / AGERPRES FOTO

Foștii colaboratori ai Elenei Udrea, condamnați, în dosarul “Gala Bute”, la câte trei ani de închisoare cu suspendare, s-au reunit, anul acesta, într-o nouă afacere păguboasă. Tudor Liberiu Breazu a fost reprezentat, în calitate de mandatar, de către Ana Maria Topoliceanu într-un proces în care fostul administrator al Agro Green Nana SRL și mâna dreaptă a fostului ministru al Dezvoltării a fost executat silit de o societate agricolă. Deși litigiul durează de fix zece ani, Breazu a apelat, anul acesta, la prietena sa, Ana Maria Topoliceanu, să-l reprezinte în fața instanței. Fără succes, însă.

 

Teoretic, după episodul “Gala Bute”, Tudor Breazu și Ana Maria Topoliceanu ar fi trebuit să înghețe relațiile, mai ales în condițiile în care cei doi au avut poziții divergente față de colaborarea cu anchetatorii în legătură cu devoalarea activității fostei lor șefe, Elena Udrea. Practic, însă, lucrurile par a sta exact invers. Cu doar o lună înainte de pronunțarea sentinței pe fond în dosarul privind organizarea galei de box, în februarie 2017, pe rolul Judecătoriei Piatra-Neamț a fost înregistrat un dosar prin care Biroul Executorului Judecătoresc Neneci Tănase cerea, în numele Societății Agricole General Dăscălescu Căciulești, încuviințarea executării silite a lui Tudor Liberiu Breazu.

Potrivit datelor de la dosar, debitorul Breazu a fost citat în acest dosar prin intermediul mandatarului Ana Maria Topoliceanu, iar judecarea cauzei a avut loc în data de 17 februarie 2017, când, atât debitorul Breazu, cât și mandatarul său își așteptau soluția de la ÎCCJ în dosarul de corupție în care fuseseră trimiși în judecată. Atunci, Judecătoria Piatra-Neamț a admis cererea executorului judecătoresc şi a încuviințat executarea silită a unui titlu executoriu aprobat tot de instanța din Piatra-Neamț în urmă cu nouă ani, mai exact în data de 2 aprilie 2008. Societatea Agricolă General Dăscălescu Căciulești avea, încă din anul 2007, de recuperat de la Breazu o creanță în valoare de 40.000 de lei. Decizia din 2017 este definitivă, urmând ca Breazu să fie executat silit.

 

Au pierdut și procesul cu banca

Acesta nu este singurul proces care îi ține legați pe Breazu și Topoliceanu, Anul trecut, cei doi au cerut în instanță ca, în cazul creditului de 60.000 de franci elvețieni pe care l-au contractat, în anul 2007, de la OTP Bank, să li se aplice prevederile Legii nr. 77/2016, privind darea în plată. Creditul a fost contractat pentru achiziția, la comun, a unui apartament situat în strada Dionisie Lupu, din centrul Capitalei, Ana Maria Topoliceanu deținând 90% din proprietate, iar Breazu restul de 10 la sută. Pentru că nu au achitat creditul, banca i-a executat silit. Pe 25 mai 2017, Judecătoria Sectorului 1 a decis că, în cazul lor, Legea dării în plată nu poate fi aplicată, întrucât foștii colaboratori ai lui Udrea nu îndeplinesc condițiile legii.

În luna martie, Ana Maria Topoliceanu și Tudor Breazu au primit, pe fond, câte trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul “Gala Bute”. Șefa lor, Elena Udrea, a fost condamnată, atunci, la o pedeapsă de șase ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă.

Fosta șefă de la CNI, Ana Maria Topoliceanu, mandatar al “mâinii drepte” a lui Udrea, Tudor Liberiu Breazu, într-un litigiu cu o societate agricolă din Neamț

×
Subiecte în articol: Ana Maria Topoliceanu