x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator București. Sute de somații și zeci de sancțiuni pentru neîndepărtarea zăpezii și țurțurilor

București. Sute de somații și zeci de sancțiuni pentru neîndepărtarea zăpezii și țurțurilor

06 Ian 2015   •   21:39
București. Sute de somații și zeci de sancțiuni pentru neîndepărtarea zăpezii și țurțurilor

Inspectori din cadrul Primăriei Capitalei au somat 455 de agenţi economici şi asociaţii de locatari şi au aplicat 68 de amenzi de 136.000 de lei celor care nu au îndepărtat zăpada de pe trotuarele aferente imobilelor sau spaţiilor comerciale pe care le deţin, precum şi celor care nu au luat măsuri pentru îndepărtarea ţurţurilor.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, somaţiile şi sancţiunile au vizat respectarea de către operatorii economici şi persoanele fizice a prevederilor normelor de salubritate şi igienizare cuprinse în hotărârea CGMB nr. 120/ 2010 privind obligaţia de a degaja zăpada şi gheaţa de pe trotuarul din faţa spaţiilor de locuit/ desfăşurare a activităţii în cel mult 24 de ore de la încetarea ninsorii, precum şi de a lua măsurile necesare îndepărtării ţurţurilor. Acţiunile de control referitoare la curăţarea trotuarelor de zăpadă vor continua şi în zilele următoare.

În ceea ce priveşte acţiunile de deszăpezire şi combatere polei ale operatorilor de salubritate marţi noapte 145 de utilaje vor acţiona în toate sectoarele Capitalei pentru degajarea acumulărilor de zăpadă rămase pe arterele principale, dar şi în intersecţii şi în zonele cu trafic intens.

De asemenea, în cea de-a doua parte a nopţii, pentru a evita formarea poleiului se vor face tratamente cu materiale antiderapante pe arterele principale, în rampe, pante, poduri şi în zonele cu instituţii publice şi de interes social.

×