x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureşti / Clubul din satul francez a fost închis

Bucureşti / Clubul din satul francez a fost închis

04 Mai 2009   •   00:00

Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) a luat decizia ca începând de astăzi să oprească activitatea Clubului din Satul francez. Acesta a rămas în administrarea Primăriei Capitalei în urma scandalului privind terenurile revendicate de Costică Constanda, pentru a putea executa lucrări de renovare şi de refacere a instalaţiilor.



Directorul general al ALPAB, Radu Popa, citat de Agerpres, că municipalitatea a luat această măsură acum deoarece pe 1 mai a expirat contractul pe care ALPAB l-a avut cu SC Mamaia SA, firma care a administrat clubul până în prezent: "Cred că nu moare nimeni dacă vom închide clubul una sau două luni.Contractul a fost valabil până în decembrie 2008 şi s-a prelungit, prin acte adiţionale, până la 1 mai. Clubul este într-o stare jalnică şi nu ne reprezintă, membrii sunt total nemulţumiţi. El va intra în renovare şi se va face o evaluare a profitabilităţii asocierii ALPAB cu SC Mamaia".

Şeful ALPAB a precizat că a cerut, de acum două luni, un astfel de raport de evaluare a profitului de la contabilul şef al ALPAB, care însă se află în concediu medical. Radu Popa a adăugat că municipalitatea este interesată să atragă şi alti investitori pentru această asociere, urmând ca ei să fie desemnaţi parteneri ai primăriei în administrarea clubului prin licitaţie publică deschisă şi cu strigare liberă: "Instalaţia centralizată de aer condiţionat este distrusă, instalaţia de filtrat apa este veche de 15 ani, instalaţia electrică nu are avizul ISCIR, iar igienizarea este la pământ. Nu a mai fost văruit şi vopsit de ani de zile, lipsesc plăci de faianţă".

Închiderea activităţii clubului va implica şi nerespectarea abonamentelor încheiate pe un an de zile de către SC Mamaia SA, care a luat banii ilegal, deşi avea contract doar pe trei luni, a mai punctat reprezentantul Primăriei Capitalei.

Clubul din Satul francez, numit "Le Club", are piscină, restaurant, sală de fittnes. El a revenit ALPAB în urma schimbului de terenuri pe care l-a făcut Primăria Capitalei cu Costică Constanda, în urmă cu doi ani, când parcul Bordei a fost declarat domeniu public al municipalităţii, iar omul de afaceri a primit la schimb 16 vile cu un teren de tenis, în complexul Satul francez.

×
Subiecte în articol: observator