x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureşti: Gripa porcină închide colegiul Matei Basarab

Bucureşti: Gripa porcină închide colegiul Matei Basarab

09 Noi 2009   •   00:00

Colegiul "Matei Basarab" din Capitală a fost închis pentru şapte zile, după ce trei elevi şi o profesoară au fost confirmaţi cu gripă AH1N1. Tot astăzi este aşteptată şi o decizie privind activitatea liceului bucureştean "Marin Preda" unde au fost înregistrate alte trei îmbolnăviri cu virusul pandemic.



Inspectorul general şcolar, Cristian Alexandrescu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că Inspectoratul Şcolar al Capitalei aştepată o decizie de la autorităţile sanitare privind suspendarea activităţii sau închiderea liceului "Marin Preda" din Bucureşti. Aici au fost confirmate alte trei cazuri de gripă. Cristian Alexandrescu a declarat, citat de Mediafax, că elevii din clasele I-IV din Bucureşti vor merge luni la cursuri, inclusiv cei din şcolile 147 şi 153, unde s-au semnalat cazuri de gripă nouă în ultimele două săptămâni. Cursurile pentru elevii din clasele I-IV au fost suspendate timp de o săptămână, iar luni, 9 noiembrie, ei le vor relua.

Pe de altă parte, miercuri, 4 noiembrie, Ministerul Sănătăţii a anunţat că au fost suspendate cursurile, pentru şapte zile, în 11 şcoli din Bucureşti şi şase judeţe, din cauza gripei AH1N1. Decizia de suspendare a cursurilor şcolare pentru o perioadă de şapte zile a fost luată în urma confirmării mai multor cazuri cu gripă AH1N1, în ultimele 24 ore, în colectivităţi şcolare şi în funcţie de investigaţiile epidemiologice care s-au realizat. Astfel, de miercuri a fost suspendată activitatea în Liceul Pedagogic şi Liceu Agricol din Iaşi, precum şi în Şcoala Philadelphia din Suceava.

De asemenea, au fost suspendate cursurile pentru şapte zile în clase din mai multe şcoli din Bucureşti - Liceul "Matei Basarab", clasa a IX-a şi judeţele Ilfov - Şcoala Americană, clasa a VII-a, Tulcea - Liceul Grigore Moisil, clasa a X-a, Dolj - Liceul Fraţii Buzeşti, clasa a VIII-a, şi Liceul Filiaşi, clasa a X-a, Arad - Colegiul Naţional Moise Nicoară - clasa a XI-a şi Iaşi - Liceul Sportiv, clasa a IX-a, Liceu Informatică, clasa a IX-a şi Şcoala Valea Lupului - clasa a V-a.

×
Subiecte în articol: observator