x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureşti: străzi mai curate şi amenzi de 2.000 de lei pentru terenurile abandonate

Bucureşti: străzi mai curate şi amenzi de 2.000 de lei pentru terenurile abandonate

de Iulia Barbu    |    28 Iun 2013   •   18:47

31 de proiecte pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu de astăzi. Au fost aprobate majoritatea punctelor, printre cele mai importante pentru bucureşteni fiind cele care prevăd  salubrizarea şi igienizarea terenurilor. Astfel, bucureştenii care nu vor planta iarbă pe terenurile pe care le deţin vor fi amendaţi cu până la 2.000 de lei, potrivit proiectului aprobat de Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Proiectul stabileşte că persoanele fizice şi juridice deţinătoare de terenuri vor avea, pe lângă obligaţia de a asigura îngrădirea, salubrizarea şi igienizarea terenurilor, şi pe cea de a planta iarbă pe suprafeţele aflate în proprietatea lor.

În documentul propus pentru aprobare în CGMB se arăta că nerespectarea prevederilor va constitui contravenţie, amenda fiind între 2.000 şi 5.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 3.000 şi 5.000 de lei pentru cele juridice.
Mai mult, operatorii de salubrizare din Capitală vor fi obligaţi să spele cu apă carosabilul, conform programelor aprobate de primăriile celor şase sectoare şi avizate de Primăria Muncipiului Bucureşti, între orele 22.00 şi 6.00. Decizia a venit ca urmare a faptului că, în urma analizelor datelor înregistrate la cele opt staţii de monitorizare a aerului din Bucureşti dar şi din afară, s-a constatat că valorile cele mai mari ale pulberilor din atmosferă au fost determinate pe timpul nopţii, în jurul orei 2.00.

Un punct foarte important de pe ordinea de zi a fost cel prin care Primăria Capitalei alocă suma de 700.000 de lei pentru reluarea producţiei de vaccin antituberculos la Institutul Cantacuzino. Proiectul a trecut cu majoritate de voturi. Suma a fost astfel inclusă în bugetul Administraţiei Spitalelor.

×