x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureştiul a rămas fără salubrizare

Bucureştiul a rămas fără salubrizare

de Mediafax    |    19 Oct 2011   •   13:19
Bucureştiul a rămas fără salubrizare

Curtea de Apel Bucuresti a decis, la solicitarea Consiliului Concurentei, incetarea contractelor de salubrizare incheiate de Primaria Bucuresti si primariile sectoarelor 1, 2, 3, 4 si 6, obligand institutiile sa organizeze proceduri noi de achizitii publice pentru contractarea acestor servicii.

"Suntem incurajati de decizia Curtii de Apel care, in calitate de prima instanta, a admis actiunea Consiliului Concurentei in vederea restabilirii si mentinerii unui mediu concurential pe piata serviciilor de salubrizare din capitala. In continuare, suntem deschisi sa colaboram cu partile implicate pentru a rezolva cu celeritate disfunctionalitatile existente pe aceasta piata" a declarat intr-un comunicat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Autoritatea de Concurenta a actionat in instanta autoritatile publice din municipiul Bucuresti pentru ca nu au pus in practica masurile dispuse la sfarsitul anului 2009, pentru restabilirea unui mediu concurential pe piata serviciului public de salubrizare din Bucuresti.

Consiliul Concurentei a constatat, in urma unei investigatii derulata in perioada februarie 2008- decembrie 2009, ca autoritatile publice din municipiul Bucuresti au incalcat Legea concurentei prelungind durata contractelor de salubrizare prin acte aditionale, fara a organiza licitatii pentru selectarea operatorului.

Ca urmare, Consiliul a solicitat primariilor organizarea de licitatii pentru selectarea operatorilor si stabilirea duratei contractului de delegare a serviciului public de salubrizare, astfel incat sa nu se limiteze concurenta mai mult decat este necesar pentru amortizarea investitiei.

Serviciul public de salubrizare a localitatilor face parte din sfera serviciilor comunitare de utilitati publice si se desfasoara sub controlul, conducerea sau coordonarea autoritatilor administratiei publice locale ori asociatiilor de dezvoltare comunitara. In acest domeniu, concurenta se manifesta in cadrul licitatiilor organizate de autoritatile publice locale in vederea delegarii gestiunii activitatilor aferente acestui serviciu, se mai spune in comunicat.

×