x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bugetarii, din nou în stradă

Bugetarii, din nou în stradă

04 Iun 2010   •   00:00
Bugetarii, din nou în stradă
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul National

Nemulţumiţi de măsurile de austeritate, bugetarii sunt din ce în ce mai hotărâţi să îşi ceară drepturile şi ies cu miile în stradă. Astăzi au loc proteste în toate marile oraşe ale ţării.

3.500 de persoane participă la un miting de protest în faţa prefecturii Teleorman, iar alte câteva sute de oameni vor protesta în faţa prefecturii Timiş.

Protestatarii au huiduit Guvernul şi joi, iar unii dintre ei au incendiat afişe electorale cu Traian Băsescu.

La Braşov, protestul s-a lăsat cu o busculadă. Sindicaliştii au forţat intrarea în sediul Prefecturii şi s-au îmbrâncit cu forţele de ordine.

Protest zgomotos au făcut şi prahovenii. Profesori, cadre medicale, actori, elevi şi pensionari s-au adunat în faţa Prefecturii din Ploieşti şi au blocat mai bine de o oră traficul în zonă.

Aceeaşi atmosferă agitată a fost în Neamţ, Iaşi, Satu Mare, Arad, Deva, Sibiu sau Mehedinţi. Peste tot au ieşit sindicalişti şi pensionari revoltaţi de măsurile guvernului.

Şi la Constanţa au fost proteste, dar nu de stradă. Judectorii şi grefierii de la Tribunalul Constanţa au decis că de acum înainte vor opri procesele timp de de două ore, zilnic.

Judecătorii din Constanţa ameninţă că intră în grevă generală pe termen nelimitat, dacă li se va tăia un sfert din salariu.

×
Subiecte în articol: observator