x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bugetul Capitalei a fost redirecţionat spre găuri negre

Bugetul Capitalei a fost redirecţionat spre găuri negre

de Iulia Barbu    |    30 Noi 2011   •   21:00
Bugetul Capitalei a fost  redirecţionat spre găuri negre

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat ieri ca bugetul votat de consilierii PDL nu se inchide si ca in zece zile va reveni cu un nou proiect de rectificare bugetara, proiect care va avea foarte putine modificari fata de cel din 28 noiembrie. Practic, in urma cu doar cateva zile, grupul PDL din Consiliul General a votat o forma de buget ce ia banii de pe investitii si ii duce catre RATB si RADET.

'Consilierii isi amintesc de locuitorii acestui oras numai in momentele in care este vorba despre pompat bani in aceste gauri negre care sunt cele doua regii. Nu ne putem bate joc de banii bucurestenilor si sa ne facem ca nu vedem ca, de ani de zile, aceste regii inghit resursele public. Faptul ca acordam subventii la incalzire nu inseamna ca nu trebuie sa eficientizam RADET', a apreciat Oprescu. De altfel, suplimentarea banilor catre RATB si RADET, aprobata din pixul grupului PDL, nu era necesara, in conditiile in care subventia la gigacalorie este acoperita pana in luna ianuarie, iar despre cresterea costurilor biletelor nu s-a pus pro­blema. Cu toate acestea, Primaria Generala a ramas fara bani pentru continuarea lucrarilor, dar cu subventii generoase pentru cele doua regii. 'Vreau sa le arat bucurestenilor pana unde merge ipocrizia celor de la PDL. In primavara, am propus, prin buget, suma de 17 milioane de lei pentru Autoritatea de Supraveghere a Animalelor (ASPA). Ce a facut atunci majoritatea PDL-ista din Consiliu? A redus suma la jumatate. Ce face acum aceeasi majoritate? Tipa ca primarul a luat banii', a adaugat Sorin Oprescu.

In rectificarea bugetara din 28 noiembrie, 2,9 milioane de lei erau propuse spre redirectionare de la ASPA, bani pe care autoritatea nu ii investea in alte lucrari si care puteau fi folositi pentru alte lucrari. Pe de alta parte, consilierii nu au avut emotii atunci cand au dat 2 milioane de lei pentru proiectul 'Acasa la Mos Craciun', propus de PDL cu ocazia Sarbatorilor de iarna, in Sectoarele 4 si 6. Au ramas fara bani santierele de pe Berzei – Buzesti, Pasajul Mihai Bravu si Pasajul Serban Voda.

×