x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bulevardul Aviatorilor va avea asfalt pe carosabil şi piatră cubică la monumente şi pe trotuare

Bulevardul Aviatorilor va avea asfalt pe carosabil şi piatră cubică la monumente şi pe trotuare

04 Iun 2010   •   00:00

Bulevardul Aviatorilor va avea piatră cubică în zonele cu monumente istorice, pe trotuare şi pe bretelele laterale de circulaţie, iar partea carosabilă va fi asfaltată, municipalitatea obţinând vineri avizul de la Ministerul Culturii pentru refacerea zonei.
În urma cererii depuse de Primăria Municipiului Bucureşti pentru modernizarea căii de rulare a zonei Bulevardul Aviatorilor, Piaţa Charles de Gaulle, Bulevardul Mircea Eliade, Bulevardul Constantin Prezan, Ministerul Culturii a aprobat proiectul de refacere a acestei zone cu asfalt "strict pentru zona centrală a căii de rulare cu trafic intens a Bulevardului Aviatorilor".
Potrivit avizului emis de Ministerul Culturii, zona din jurul monumentului Aviatorilor, bretelele laterale de circulaţie, precum şi trotuarele nu vor fi asfaltate.
Directorul Administraţiei Străzilor, Alina Roman, a declarat vineri, pentru Mediafax, că Bulevardul Aviatorilor va fi refăcut cu mixturi asfaltice, iar la bretelele laterale şi trotuare va fi folosită piatră cubică.
"Este important să păstrăm valoarea monumentală şi caracterul cultural al acestei zone, însă, având în vedere că pe Bulevardul Aviatorilor tranzitează zilnic 18.000 de maşini, este important că am obţinut refacerea arterei cu mixtură asfaltică", a spus Alina Roman.
Potrivit directorului Administraţiei Străzilor, dacă bulevardul ar fi fost refăcut cu piatră cubică, cheltuielile de întreţinere ar fi fost foarte mari.
Totodată, Alina Roman a precizat că în Piaţa Charles de Gaulle, pe bretelele unde în prezent se parchează maşini, s-a identificat posibilitatea executării unor zone pietonale care vor fi făcute din piatră cubică. Şi zona din jurul monumentului Aviatorilor va fi refăcută tot cu piatră cubică.
Directorul Administraţiei Străzilor a precizat că, pentru a refolosi toată piatra cubică ce urmează să fie scoasă de pe Bulevardul Aviatorilor, municipalitatea studiază posibilitatea refacerii altor zone din Bucureşti, în afara Centrului Istoric.
Lucrările executate de reprezentanţii municipalităţii pe Bulevardul Aviatorilor sunt făcute în zonele protejate 14 şi 15 şi în raza mai multor monumente istorice, printre care Parcul Herăstrău şi Arcul de Triumf.
Alina Roman a precizat că pe Bulevardul Aviatorilor s-au făcut lucrări de reabilitare în urmă cu aproximativ 20 de ani.

×
Subiecte în articol: observator