x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Burduja: Românii vor trece iarna fără teama frigului sau a facturilor

Burduja: Românii vor trece iarna fără teama frigului sau a facturilor

de Redacția Jurnalul    |    22 Aug 2024   •   18:00
Burduja: Românii vor trece iarna fără teama frigului sau a facturilor

Românii vor trece iarna fără griji, fără teama frigului sau a facturilor, anunță, joi, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Depozitele de gaze naturale sunt deja pline, cu un stoc de 2,878 miliarde mc și un grad de umplere de 90,79%. Ținta a fost atinsă cu peste 70 de zile înaintea termenului impus de legislația europeană. În cazul unei ierni dificile, există și opțiuni suplimentare pentru importuri din sud, asigurând o sursă constantă de energie.

„O altă veste bună este și că, de la 1 octombrie, va începe activitatea și la terminalul GNL de la Alexandroupolis. Această unitate plutitoare de stocare și regazificare este esențială pentru Coridorul Vertical - o inițiativă românească - prin care se vor putea livra gaze din afara Federației Ruse pentru restul Europei. Astfel, reușim să ne asigurăm securitatea energetică – cel puțin în ceea ce privește gazele naturale – prin diversificarea atât a surselor, cât și a rutelor de aprovizionare cu gaze din import, la nevoie. Și, la fel de important: sunt gata, dacă va fi nevoie, să-i ajutăm și pe frații noștri de peste Prut", spune Sebastian Burduja, ministrul Energiei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: burduja frig iarna