x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Proiect PNL: Sancțiunile date pe stadioane, suspendate odată cu contestarea procesului verbal

Proiect PNL: Sancțiunile date pe stadioane, suspendate odată cu contestarea procesului verbal

de Redacția Jurnalul    |    29 Mai 2024   •   22:15
Proiect PNL: Sancțiunile date pe stadioane, suspendate odată cu contestarea procesului verbal
Sursa foto: Antena 3 CNN

Sancțiunile contravenționale date pe stadioane vor fi amânate de executare odată cu formularea plângerii împotriva procesului verbal, pe modelul celor date șoferilor, potrivit unui proiect de lege depus de parlamentari liberali.

”Sebastian Burduja și un grup de parlamentari liberali au inițiat proiectul de modificare a legii 4/2008 astfel încât sancțiunile contravenționale date pe stadioane să fie suspensive de executare odată cu formularea plângerii împotriva procesului verbal de constatare și aplicare a contravenției”, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, se va aplica același regim general al contravențiilor care se aplică și conducătorilor de autovehicule și tuturor celorlalti cetățeni.

„Actele de violență trebuie aspru pedepsite și există cadrul legal și mijloacele tehnice pentru a face asta. Cei vinovați de acte de violență trebuie identificați și sancționați exemplar. Ce nu putem să facem este să pedepsim colectiv suporterii pentru greșelile unora dintre ei. În situația actuală, un suporter pedepsit pe nedrept rămâne cu interdicția participării la evenimente sportive pe stadioane până la decizia finală a instanței, chiar dacă este nevinovat. Mai mult, prin propunerea legislativă înaintată astăzi, decizia aplicării interdicției pe perioada procesului rămâne la latitudinea judecătorului, care poate decide să o mențină sau să permită participarea până la judecarea cauzei. Pedepsind suporterii, pedepsim sportul. Suporterii sunt inima sportului. Este o chestiune de normalitate”, a declarat Sebastian Burduja, președintele PNL București.

Inițiatorii arată că actuala formă a legii a generat situații în care oamenii erau amendați colectiv, nu se individualiza fapta la persoana autorului, iar statul român a pierdut multe procese pentru lipsa de proporționalitate a măsurii.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: burduja sanctiuni stadioane