x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BUZĂU - Deşeuri radioactive la groapa de gunoi

BUZĂU - Deşeuri radioactive la groapa de gunoi

26 Sep 2008   •   00:00

Cel puţin o persoană din localitatea buzoiană Săpoca a intrat în contact cu deşeuri radioactive descoperite într-o groapă din apropierea Râului Buzău.



Cel puţin o persoană din localitatea buzoiană Săpoca a intrat în contact cu deşeuri radioactive descoperite într-o groapă din apropierea Râului Buzău.

În perioada 27-28 august, într-o groapă din apropierea Râului Buzău, în aria comunei Săpoca, au fost găsite deşeuri metalice care au fost transportate cu maşina personală de un locuitor al comunei la domiciliul său. Este vorba despre grătare de inox pe care buzoianul a vrut ulterior să le vândă la o societate de fier vechi. Deşeurile au fost transportate spre valorificare la o firmă din Buzău care le-a trimis la depozitul central din Bucureşti. În Capitală, materialele au fost depistate ca fiind radioactive, fiind anunţată Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nuclare, după care au returnat grătarele punctului de lucru din Buzău. După ce a primit materialele înapoi, societatea comercială buzoiană le-a returnat bărbatului care a încercat să le valorifice, fără să-i comunice însă faptul că sunt contaminate radioactiv. Abia luni, o echipă de specialişti în materiale radioactive a venit să izoleze deşeurile metalice. Experţii CNCAN au preluat şi probe pentru a stabili cu exactitate nivelul de radioactivitate al deşeurilor.

×
Subiecte în articol: verde!