Cabanele de vânătoare aflate în administrarea ocoalelor şi direcţiilor silvice ale Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) Romsilva care aduc pierderi ar putea fi vândute, a declarat Ilie Sârbu, ministrul Agriculturii MAPDR.
Potrivit acestuia, în 2008 au fost identificate 214 cabane de vânătoare care au înregistrat pe parcursul anului venituri de 1,5 milioane de lei, în timp ce cheltuielile au atins suma de 5,9 milioane de lei. Gică Duţă, subsecretar de stat în MAPDR, a declarat că din cele 214 cabane, 69 au fost introduse în circuitul turistic şi vor fi incluse într-un program de rentabilizare prin promovare pe piaţa de profil şi îmbunătăţirea condiţiilor. El a mai spus că gradul de ocupare a acestor cabane, în 2008, a fost de 10% din capacitate. Duţă a mai adăugat că, în scurt timp, se va realiza o analiză punctuală a fiecărei cabane, iar cele cu pierderi, aflate pe suprafeţe ce urmează să fie retrocedate, vor fi vândute proprietarilor. Celorlalte cabane li se va reda destinaţia principală, urmând să asigure cazarea personalului silvic din administrarea fondului forestier şi cinegetic.
SUCEAVA
Directorul adjunct al Romsilva, Gheorghe Nichiforel, a declarat luni, la o întâlnire cu angajaţii Direcţiei Silvice Suceava, că cheltuielile cabanelor de vânătoare sunt "fabuloase", iar peste 80% din costuri sunt reprezentate de personal şi utilităţi. El a spus că majoritatea cabanelor figurează ca fiind închiriate de către personal silvic, care beneficiază de reduceri de 75% pentru cazare, dar există suspiciuni că aceste cabane au fost folosite, de fapt, de alte persoane. De aceea, de acum încolo, fiecare angajat din silvicultură care va merge să se cazeze la cabane va achita intergral factura, urmând ca apoi să-şi recupereze cei 75% din suma plătită pentru cazare.
Citește pe Antena3.ro