x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cacealmaua lui Nati Meir

Cacealmaua lui Nati Meir

23 Iul 2004   •   00:00

Interesul senatorului PNL Radu F. Alexandru pentru presedintia comunitatii evreiesti din Romania a ajuns sa tulbure apele politicii autohtone.

CAMELIA IONESCU

Intr-o conferinta extraordinara sustinuta ieri, israelianul Nati Meir, consilier al liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor, a lansat un atac vehement la adresa presedintelui PNL Theodor Stolojan. Nati Meir l-a acuzat de coruptie pe Radu F. Alexandru (si implicit pe Theodor Stolojan) sustinand ca liberalii i-au promis contracte grele in constructii dupa ce Alianta PNL-PD va castiga guvernarea si Stolojan presedintia Romaniei. Desi sustine ca detine, pe casete audio, promisiunile senatorului PNL, ieri, Nati Meir nu a dat publicitatii decat extrase din conversatiile inregistrate, care nu ii sustin acuzele.

MIZA. In transcriptul dat presei, la intrebarea "Stolojan, ai vorbit cu el?", lui Nati Meir i s-a raspuns "Nu! Dar nu am de ce sa vorbesc, asta e o chestie privata a mea, in momentul in care ar fi sa se intample treaba asta cu comunitatea, mi-as da demisia din PNL...". Numele senatorului Radu F. Alexandru este vehiculat ca posibil viitor lider al comunitatii evreiesti din Romania. Desi comunitatea este redusa ca numar, este suficient de divizata, astfel incat liberalul sa nu fie unicul candidat pentru functie. Desi alegerile din cadrul comunitatii au fost amanate pana la toamna, Meir sustine ca liberalul i-a cerut sustinerea pentru castigarea sefiei in comunitate, prin aducerea unui important sprijin extern in favoarea candidaturii sale. Consilierul peremist sustine ca, in schimbul sprijinirii sale, Radu F. i-a promis, in numele lui Stolojan, obtinerea, prin licitatii trucate, pentru firma israeliana Solel Boneh (cu care Meir are relatii), un contract in constructii, in valoare de 30 de milioane de dolari. Astfel, israelianul l-a acuzat pe Stolojan ca este "coruptul cel mai mare", sustinand ca "nu se poate ca un asemenea om sa candideze la presedintia Romaniei".

INSCENARE

Liberalul Radu F. Alexandru sustine ca Meir l-a chemat, pentru a-i oferi sprijin pentru a castiga presedintia comunitatii evreiesti. Dar infirma orice legatura a lui Theodor Stolojan in aceasta problema, considerandu-se victima unei inscenari. Liberalul l-a catalogat pe consilierul lui Vadim Tudor ca fiind "o persoana cu probleme psihice" si a promis ca, daca din casetele pe care acesta le detine va reiesi implicarea liderului PNL in acordarea frauduloasa de contracte, el isi va da demisia din partid. PNL il va actiona in judecata pe Nati Meir pentru declaratii calomnioase la adresa presedintelui Theodor Stolojan, a anuntat, ieri, vicepresedintele Calin Popescu Tariceanu. "Asa-zisele dezvaluiri facute de consilierul platit al presedintelui PRM constituie dovada ca PSD a demarat, prin noua sa portavoce electorala, CV Tudor, o campanie murdara", spune Tariceanu.

×
Subiecte în articol: observator stolojan meir nati meir nati