x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Câciu cere CE ajutor suplimentar pentru a gestiona efectele războiului declanșat de Rusia în Ucraina

Câciu cere CE ajutor suplimentar pentru a gestiona efectele războiului declanșat de Rusia în Ucraina

03 Mai 2022   •   13:40
Câciu cere CE ajutor suplimentar pentru a gestiona efectele războiului declanșat de Rusia în Ucraina

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a semnat, alături de colegi din alte state europene, scrisoarea oficială adresată Comisiei Europene prin care cer ajutor suplimentar pentru a gestiona efectele războiului declanșat de Rusia în Ucraina: „Este un demers legitim”.

„Am semnat, alături de colegi din alte state europene, scrisoarea oficială adresată Comisiei Europene prin care cerem ajutor suplimentar pentru a gestiona efectele războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Este un demers legitim fiindcă ne confruntăm atât cu nevoia de a adăposti sute de mii de refugiați de război - cea mai mare parte fiind copii, dar resimțim și dificultăți în lanțul de aprovizionare, plus noi provocări generate de criza energetică”, anunță pe Facebook Adrian Câciu.

El precizează că a cerut Comisiei Europene flexibilitate în bugetul european multianual pentru a transfera fonduri suplimentare statelor membre care se confruntă cu cel mai mare aflux de refugiați ucraineni.

„Totodată, considerăm că este nevoie de noi mecanisme de finanțare pentru a ajuta economia și companiile locale să facă față acestei perioade complicate. Dorim să folosim toate aceste fonduri europene pentru sprijinirea populației și a mediului de afaceri, fiindcă acesta este singura modalitate prin care putem atenua impactul provocat de acest război asupra costului vieții tuturor românilor”, conchide Câciu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: adrian caciu