x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Câciu, la întâlnirea cu BEI: Îmi doresc diversificarea operațiunilor, în special în sectorul privat

Câciu, la întâlnirea cu BEI: Îmi doresc diversificarea operațiunilor, în special în sectorul privat

23 Feb 2022   •   20:10
Câciu, la întâlnirea cu BEI: Îmi doresc diversificarea operațiunilor, în special în sectorul privat
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu spune că, în calitate de Guvernator pentru România al BEI, își dorește diversificarea operațiunilor, în special în mediul privat: „România nu-și mai permite întârzieri”.

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a discutat miercuri cu delegația Bãncii Europene de Investiții (BEI), condusă de vicepreședintele Christian Kettel Thomsen, despre sprijinul acordat României pentru construirea celor trei spitale regionale de urgențã, Iași, Craiova și Cluj.

Totodatã, delegația BEI a prezentat rezultatele Grupului în România, în anul 2021, precum și prioritãțile pentru anul 2022.

„În calitate de ministru al Finanțelor, precum și de Guvernator pentru România la BEI, îmi doresc diversificarea operațiunilor, în special în sectorul privat. România nu-și mai permite întârzieri, de aceea încurajez continuarea dialogului tehnic între echipele noastre, pentru identificarea obiectivelor de investiții, precum și necesarul de finanțare al acestora”, a declarat Adrian Câciu.

BEI susține proiectele care reduc decalajele de dezvoltare regionalã, consolideazã competitivitatea economicã și îmbunãtãțesc nivelul de trai. Împrumuturile acordate României din 1991 pânã în prezent sunt în valoare de peste 16 miliarde euro.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Adrian Câciu