x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Câciu: Sistemul de pensii nu este în pericol

Câciu: Sistemul de pensii nu este în pericol

21 Iul 2022   •   20:28
Câciu: Sistemul de pensii nu este în pericol

Sistemul de pensii din România nu se apropie de colaps și nu este în pericol, a declarat joi ministrul Finanțelor Adrian Câciu, la Antena 3.

Ministrul a spus că sistemul este construit corect și nu va colapsa dacă vor fi plătite toate contribuțiile în mod corect, amintind de cele 1,5 milioane de persoane care lucrează în moduri permise de Codul Fiscal dar care nu plătesc contribuții. „Dreptul la pensie este una, finanțarea este alta. Unii politicieni au spus că acest sistem va colapsa. Dacă suntem corecți în societate și plătim toți contribuții nu are cum să colapseze”.

Politicieni și analiști economci au atras atenția în repetate rânduri asupra situației sistemului de pensii, care ar avea de suferit din cauza numărului mare de pensionari și a reducerii numărului de angajați din economie.

Câciu a vorbit și de impozitateea pensiilor speciale, spunând că o analiză este în curs. „Analiza din cadrul Ministerului de Finanţe este în derulare. Sunt o serie de simulări care au loc, sunt o serie de date care se strâng”, a spus ministrul.

(sursa: Mediafax)

×