x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cadou: mămăligă modificată genetic

Cadou: mămăligă modificată genetic

20 Dec 2007   •   00:00

Un activist Greenpeace imbrăcat in Moş Crăciun şi o activistă Crăciuniţă i-au oferit ministrului Mediului, Attila Korodi, un platou cu mămăligă şi un sac plin cu alimente suspecte. Cu eticheta: "Atenţie, poate conţine organisme modificate genetic!".

Un activist Greenpeace imbrăcat in Moş Crăciun şi una in Crăciuniţă i-au oferit ieri ministrului mediului Attila Korodi un platou cu mămăligă etichetată cu mesajul "Atenţie, poate conţine OMG!" şi un sac plin cu alte alimente suspecte.

Reproşuri. Greenpeace ii reproşează lui Korodi că este pe cale de a eşua să protejeze mediul şi sănătatea oamenilor de contaminarea cu organisme modificate genetic (OMG), deşi deţine suficiente argumente pentru a le interzice şi a promis că va lua o decizie in acest sens inainte de sfărşitul anului. "Am crezut că domnului Korodi ii pasă de mediu şi de oameni, că işi va ţine promisiunea făcută şi că va interzice experimentele genetice in culturile de cămp şi cu măncarea noastră. Se pare totuşi că este doar un alt ministru care promite multe şi care lasă de dorit la capitolul fapte. De aceea Moş Crăciun ii răsplăteşte in acest an lipsa de atitudine faţă de pericolul OMG cu o porţie de mămăligă suspectă", a spus Gabriel Păun, coordonator campanii Greenpeace. Greenpeace a oferit in acest an in mod constant Ministerului Mediului dovezi ştiinţifice solide, argumente economice şi bazele legale pentru interzicerea porumbului MG. Nenumăratele cazuri de contaminarea culturilor şi alimentelor cu OMG au demonstrat deja că acestea nu pot fi ţinute sub control. Greenpeace ii cere lui Korodi să işi respecte promisiunea făcută şi să interzică importul şi cultivarea de porumb MG in Romănia pentru a proteja sănătatea oamenilor şi mediul inconjurător.

×
Subiecte în articol: verde!