x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Campania de vaccinare a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani ar putea începe în 2 iunie

Campania de vaccinare a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani ar putea începe în 2 iunie

31 Mai 2021   •   16:28
Campania de vaccinare a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani ar putea începe în 2 iunie

De miercuri, 2 iunie, ar putea începe imunizarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, cu vaccinul produs de compania farmaceutică Pfizer/BioNTech, a transmis, luni, CNCAV.

Imunizarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, cu vaccinul produs de compania farmaceutică Pfizer/BioNTech, ar putea începe de miercuri, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV).

„Respectarea acestui termen este condiționată de îndeplinirea tuturor criteriilor procedurale impuse de Agenția Europeană a Medicamentului, conform calendarului agreat”, potrivit CNCAV.

Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare pentru această categorie de vârstă, CNCAV menționeacă că decizia demarării campaniei de imunizare în rândul copiilor vine după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a emis vineri, 28 mai, recomandarea de autorizare a vaccinului Comirnaty împotriva COVID-19 pentru această categorie de vârstă

. Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 21 de zile.

Pentru facilitarea înscrierii la programare, platforma electronică va fi optimizată și, începând cu data de 1 iunie, permite înscrierea la vaccinare a minorilor prin intermediul conturilor părinților, tutorilor sau ale aparținătorilor legali. De asemenea, vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie, unde se administrează acest tip de vaccin, sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough.

Mediafax

×
Subiecte în articol: campania de vaccinare copii