Astfel, 45.000 ouă BIO La Provincia au fost distribuite, în condiții de maximă siguranță și igienă alimentară, în satele Scoarța, Turburea, Săcelu, Alimpești, Prigoria, Polovragi și Țănțăreni, județul Gorj.
Alte 10.000 ouă BIO La Provincia au fost donate de Carmistin către mai multe cantine sociale, centre de zi și rezidențiale din Capitală, precum Cantinele Sf. Ana, Sf. Maria și Sf. Filofteea, Căminul de Bătrâni de la Mănăstirea Pasărea și cel aparținând Parohiei Precupeții Vechi, precum și în Centrul de Zi pentru Copii “Sfânta Mc. Sofia”. Peste 2.000 ouă BIO au ajuns, de asemenea, în județul Bacău, prin Asociația Patmos Onești. “Prin inițierea campaniei de donații alimente, ne dorim să contribuim la cultivarea binelui comun în societate, într-un un exemplu de solidaritate cu comunitățile locale în care activăm și nu numai. Campania noastră continuă toată luna august și vizează în mod special instituții și centre care se îngrijesc de copii, dar și de adulții și bătrânii care au nevoie de sprijinul nostru.”, a declarat Andra Paraschiv, reprezentantul Grupului Carmistin.
Compania s-a alăturat, totodată, și inițiativei guvernamentale, ”Dăruiește românește”, donând peste 10.500 ouă BIO în spitalele din judeţul Teleorman, dar și în câteva centre sociale şi pentru persoane vârstnice din comunele Talpa şi Saelele. Această acțiune face parte dintr-un amplu program de susținere a sectorului agroalimentar din țara noastră, în scopul restabilirii unei mai puternice legături între producătorul și consumatorul român de hrană, prin promovarea de alimente sănătoase, de înaltă calitate.
Despre Carmistin
Carmistin se situează între primii producători români de alimente. Grupul cuprinde peste 20 companii active în sectorul creșterii animalelor (pui, porc, bovine), producția de ouă BIO și producţia de cereale, în cadrul Carmistin fiind integraţi în prezent fermieri cu peste 10.000 hectare teren cultivat, din care peste 3.000 ha reprezentând agricultură BIO.
Obiectivul companiei este de a deveni cel mai mare producător de proteină animală din România, prin definitivarea unui sistem integrat pe tot lanțul de producție hrană, cu o preocupare permanentă pentru bunăstarea animalelor și cu respect față de natură și mediu. Carmistin și-a propus, totodată, să devină compania din România cu cea mai redusă amprentă de carbon per kg de carne produsă.