x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Campanie de curăţare a plajelor şi apelor litorale

Campanie de curăţare a plajelor şi apelor litorale

20 Sep 2008   •   00:00

De Ziua Internaţională a Ecologizării Plajelor, care se sărbătoreşte astăzi în toată lumea, autorităţile de pe toate continentele şi insulele, ajutate de ecologişti, vor purcede la curăţarea şi ecologizarea plajelor.

De Ziua Internaţională a Ecologizării Plajelor, care se sărbătoreşte astăzi în toată lumea, autorităţile de pe toate continentele şi insulele, ajutate de ecologişti, vor purcede la curăţarea şi ecologizarea plajelor. În România, evenimentul este “celebrat” la Eforie Sud, acolo unde Fundaţia Project AWARE, Centrul de Scufundări Respiro şi Asociaţia EcoAssist organizează curăţarea plajei.

Acţiunea se va desfăşura la Capul Turcului, atît pe mal, cît şi în apă, fiind aşteptaţi toţi scafandrii cu brevet de scufundător să ni se alăture voluntar. “Acesta este cel mai mare eveniment de o zi organizat la nivel mondial pentru sprijinirea ecosistemelor subacvatice. Participarea, exclusiv voluntară, este un exemplu fantastic despre cum oamenii pot lucra împreună şi lua atitudine într-o situaţie cu adevărat gravă”, a spus Jenny Miller Garmendia, directorul Fundaţiei Project AWARE.

 

Zonă extrem de poluată

Plaja de la Capul Turcului este una dintre zonele cele mai afectate de poluare, situaţia agravîndu-se din ce în ce mai mult cu fiecare sezon estival. De asemenea, apele litorale, loc binecunoscut de cei pasionaţi de scufundări, s-au deteriorat masiv în ultimii ani, iar fauna şi flora marine resimt din plin efectele negative ale acestui fenomen.

“Project AWARE este încîntat să sprijine Centrul de Scufundări Respiro, organizatorul acestei acţiuni în România. Scafandrii sînt gardienii ecosistemului subacvatic – ei sînt cei care văd la faţa locului efectele poluării marine asupra atît de delicatului ecosistem subacvatic”, a adăugat Garmendia. “Nu e nevoie să fii scafandru ca să te implici. Adu-ţi prietenii şi familia şi ajută-ne să facem din sloganul ape curate o realitate”, a declarat Mircea Popa, coordonator Respiro. “Dacă litoralul este locul în care te-ai distrat cu plăcere astă-vară, atunci vino şi acum! Asta pentru că vrem să-ţi arătăm că te poţi distra, dar poţi şi păstra un litoral curat”, a spus Liana Buzea, preşedinte EcoAssist.

×
Subiecte în articol: verde!