x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CAMPANIE/Moşul Verde

CAMPANIE/Moşul Verde

20 Dec 2008   •   00:00
CAMPANIE/Moşul Verde

O campanie lansată în Bucureşti îşi propune să îi înveţe pe români să răspundă la întrebările "Cum ne eco-îmbrăcăm. Ce eco-mâncăm? Ce eco-dăruim celor dragi? Cum ne eco-deplasăm? Cum ne eco-întreţinem locuinţa? Când ieşim, unde ne eco-distrăm? Unde ne eco-petrecem vacanţele?".



Denumită "Moşul Verde", campania este realizată cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin Programul Tineret în Acţiune. O serie de firme care comercializează produse bio sunt parteneri şi sponsori, alături de Academia de Studii Economice, firme de PR şi organizaţii neguvernamentale. Campania a inclus deja o demonstraţie de reciclare manuală a hârtiei (desfăşurată la ASE şi realizată de Asociaţia Fii verde!) şi o piesă de teatru forum Verde STOP, jucată de membrii Asociaţiei ART Fusion. Portalul reperverde.ro va fi inaugurat la tombolă, la 23 decembrie. Un film de câteva minute, "Povestea Moşului Verde", va fi realizat pe baza înregistrărilor făcute pe tot parcursul acestei campanii.
Campania propune publicului o expoziţie, un brad şi o tombolă pe tema consumului durabil, între 18 şi 23 decembrie, la Bursa de Mărfuri Creative (lângă Piaţa de Flori Coşbuc). Ţelul acţiunii este promovarea principiilor ecologice şi sociale în viaţa cotidiană a bucureştenilor şi, în particular, în alegerile pe care aceştia le fac zi de zi în calitate de consumatori. Evenimentul este o sursă de informaţii pozitive, demonstrând vizitatorului că poate deveni un consumator responsabil! Proiectul implică un număr mare de tineri voluntari. Aceştia au lansat o listă yahoo groups (http://groups.yahoo.com/group/reperverde/) şi invită bucureştenii la eco-discuţii.

×
Subiecte în articol: verde!