x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Campanie pentru ape mai curate

Campanie pentru ape mai curate

de Jurnalul National    |    20 Mar 2008   •   00:00
Campanie pentru ape mai curate
Sursa foto: Jurnalul foto/

Specialiştii Direcţiei Apelor Crişuri Oradea derulează în perioada 18-21 martie cu ocazia Zilei Mondiale a Apei de la 22 martie, o campanie de informare, igienizare şi comunicare numită “Să păstrăm apele curate”

Specialiştii Direcţiei Apelor Crişuri Oradea derulează în perioada 18-21 martie cu ocazia Zilei Mondiale a Apei de la 22 martie, o campanie de informare, igienizare şi comunicare numită “Să păstrăm apele curate”. Pornind de la premisa că apa este o resursă naturală preţioasă, au fost stabilite o serie de activităţi practice cu elevi şi preşcolari. “Apa este componenta cea mai dinamică a mediului naturalşi prezintă cea mai importantă resursă naturală.Monitorizarea apei este baza utilizării raţionale a resurselor de apă, astfel încât ge­neraţiile viitoare să se bucure atât din punct de vedere cantitativ, cât şi calitativ de această resursă indispensabilă vieţii”, a precizat Ioan Oprean, director la Direcţia Apelor Crişuri.

 

INFORMARE. Prima acţiune a campaniei s-a derulat marţi, la o grădiniţă din Oradea, unde pre­şcolarii au făcut cunoştinţă cu personajul de poveste Stropi, de la care au învăţat cum trebuie să folosească apa şi ce reprezintă poluarea, seceta şi inundaţiile. Elevii Liceului “Lucian Blaga” vor participa la o acţiune de igienizare a malurilor Crişului Repede, din centrul municipiului, iar elevii Şcolii generale nr. 16 vor vizita Laboratorul de Calitate a Apei de la Direcţia Apelor Crişuri. O dezbatere cu titlul “Să păstrăm Apele Curate” va fi organizată azi de conducerea DA Crişuri, în care va fi prezentat buletinul de calitate a apei din Bazinul Hidrografic Crişuri, precum şi lucrările de grafică realizate de elevii Liceului de Artă din Oradea. În parteneriat cu Agenţia de Protecţie a Mediului Bihor, spe­cialişti ai Laboratorului DAC vor însoţi elevii Şcolii “Decebal” într-o excursie de studiu efectuată pe  cursul râului Crişul Repede. Cei mici vor asista la procesul de prelevare a probelor de apă şi vor afla noi informaţii legate de calitatea apei. În ultima zi a campaniei, mâine, reprezentanţi ai DA Crişuri vor distribui pliante informative.

×
Subiecte în articol: verde!