x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CAN: Ciocan, avertizat de MIRA

CAN: Ciocan, avertizat de MIRA

de Jurnalul National    |    16 Apr 2008   •   00:00
CAN: Ciocan, avertizat de MIRA
Sursa foto: Christian Silva/

Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a declarat ieri că a primit o adresă de la Ministerul Internelor prin care a fost anun­ţat că şeful Biroului Informare şi Relaţii Publice din Poliţia Capitalei, Christian Ciocan, a fost aten­ţi­onat pentru că a “difuzat cu uşurinţă” imagini cu minora agresată de trei liceene

Preşedintele CNA, Răsvan Popescu (foto), a declarat ieri că a primit o adresă de la Ministerul Internelor prin care a fost anun­ţat că şeful Biroului Informare şi Relaţii Publice din Poliţia Capitalei, Christian Ciocan, a fost aten­ţi­onat pentru că a “difuzat cu uşurinţă” imagini cu minora agresată de trei liceene. Este vorba despre cazul elevei de 12 ani a Şcolii 156 din Bucureşti care a fost bătută şi arsă pe faţă cu ţigara la sfîrşitul lunii martie de trei eleve de la Colegiul “Elena Cuza”. (Mediafax)

 

Proiect: Culoare unice pentru RATB

Consiliul General al Capitalei a aprobat ieri Master Planul General pentru Transport Urban, care are ca scop fluidizarea traficului, investiţia ridicîndu-se la peste 7 miliarde de euro pînă în anul 2027. Proiectul prevede construirea de pasaje rutiere subte­rane şi supraterane, lărgirea unor străzi şi realizarea de le­gă­turi cu autostrăzile şi drumurile naţionale. În privinţa transportului public, se urmăreşte stabilirea unor benzi unice pentru autobuze şi troleibuze, precum şi extinderea reţelei de metrou către extremităţile foarte aglomerate ale Capitalei.

 

Tg. Jiu: Vînătoare la Masa Tăcerii

Parcul central din Tîrgu Jiu a fost închis aseară de autorităţi pentru a se putea organiza o vînătoare de ciori. Acesta este singurul parc din lume care găzduieşte opere ale lui Brîncuşi expuse în aer liber, iar ciorile sînt vînate de autorităţi pentru că îi deranjează pe vizitatori şi fac mizerie. Zeci de membri ai Asociaţiei Vînătorilor din Gorj au venit lîngă Masa Tăcerii şi Poarta Sărutului pentru a trage după ciori. Primăria le-a oferit acestora muniţia necesară, vînătorii putînd să utilizeze un număr nelimitat de cartuşe.

 

TRAFIC: Român prins cu 16 kg de cocaină

Un român în vîrstă de 28 de ani a fost arestat în apropierea portului Genova, din Italia, pentru că transporta 16 kilograme de co­ca­i­nă într-o maşină Porsche Cayenne, scrie presa italiană. Oprit de agen­ţii Gărzii de Finanţe, el a manifestat o stare de nervozitate, atrăgînd astfel atenţia agenţilor, care au trecut la percheziţionarea vehicu­lului. Lîngă radiator au descoperit primul pachet de droguri, apoi încă 14, valoarea totală a capturii fiind de 1,5 milioane de euro. În autoturism era şi fetiţa lui, de 18 luni, care a fost încredinţată serviciilor sociale. (S.S.)

Învăţămînt: Protest sindical în Capitală

Sindicatele din învăţămîntul preuniversitar din Bucureşti (FEN, FSI şi “Spiru Haret”) organizează astăzi un miting în faţa Guvernului României, cerînd abrogarea articolului din ordonanţa de Guvern care interzice acordarea tichetelor cadou pentru bugetari. Mitingul are loc între orele 12:00-13:00, urmînd ca participanţii să sosească începând cu ora 11:00. (Alina Gavrilă)

 

Fieni: Grădină zoologică în propria-i ogradă

Un bărbat de 28 de ani din lo­calitatea dîmboviţeană Pie­tro­şiţa este cercetat de poliţiştii din Fieni pentru că are în curte o leoaică de circa 3 ani, trei căprioare şi doi pă­uni. Potrivit purtătorului de cuvînt al IJP Dîmboviţa, inspector Pa­me­la Ropotan, poliţiştii din Fieni aveau informaţii că Robert Gui­man creşte în curtea sa o leoaică şi mai multe animale sălbatice, oa­menii legii descinzînd în gos­po­dă­ria tînărului. Potrivit Legii 205 privind protecţia animalelor, creş­te­rea animalelor sălbatice este in­terzisă. şeful poliţiei din Fieni, Albert Coman, a declarat că băr­ba­tul riscă între o lună şi un an în­chi­soa­re, dar şi amendă cuprinsă între 500 şi 10.000 de lei. (Mediafax)

 

PRM: Verginia Vedinaş, candidat la Primărie

Senatorul Verginia Verdinaş (foto) va candida la Primăria Ge­nerală din partea PRM, a declarat ieri vicepreşedintele executiv al formaţiunii, Lucian Bolcaş. “Este vorba despre un act de curaj ca, într-un Bucureşti în principiu mi­sogin, să încercăm să impunem o femeie”, a precizat Bolcaş. (A Nine)

 

×
Subiecte în articol: observator