x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Canalul BIstroe - Angajament al ucrainenilor

Canalul BIstroe - Angajament al ucrainenilor

de Jurnalul National    |    22 Iun 2007   •   00:00
Canalul BIstroe - Angajament al ucrainenilor

Autorităţile ucrainene şi-au luat angajamentul că nu vor incepe construcţiile la etapa a doua a canalului fluvio-maritim Bistroe, din Delta secundară a Dunării, pănă ce nu se va realiza studiul de impact asupra mediului, care va fi ulterior analizat de partea romănă şi de autorităţile europene competente, a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului. Deoarece nu putem avea incredere totală in autorităţile ucrainene, partea romănă ii va monitoriza cu atenţie.


DEZBATERE PUBLICĂ.
"Toate eforturile noastre pentru a stopa construcţia primei etape a canalului nu s-au concretizat şi sperăm ca lucrurile să se schimbe pentru etapa doi", a declarat Lucia Ana Varga, secretar de stat pentru ape in cadrul Ministerului Mediului. Mai mult, la 4 iulie, la Tulcea, va avea loc o dezbatere publică asupra realizării canalului, la care vor participa iniţiatorii proiectului, precum şi oficiali din minister.

Ieri, mai mulţi membri ai Partidului Verde din Romănia au pichetat Ministerul Mediului, pentru a protesta faţă de modul in care autorităţile romăne tratează construcţia şi exploatarea canalului Băstroe de către Ucraina.

×
Subiecte în articol: verde!