x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Canalul Bîstroe continuă

Canalul Bîstroe continuă

04 Oct 2008   •   00:00
Canalul Bîstroe continuă

Proiectul canalului Bîstroe din Delta Dunării va fi finalizat de partea ucraineană în ciuda opoziţiei din ce în ce mai blânde a autorităţilor de la Bucureşti.



Proiectul canalului Bîstroe din Delta Dunării va fi finalizat de partea ucraineană în ciuda opoziţiei din ce în ce mai blânde a autorităţilor de la Bucureşti.
Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a transmis Ucrainei la 19 septembrie disponibilitatea părţii române de a discuta cu privire la impactul transfrontalier al proiectului Bîstroe, după ce partea ucraineană a transmis Ministerului Mediului la 9 septembrie notificarea pentru faza a doua a proiectului canalului de navigaţie.
"Prin intermediul acestei notificări, transmisă în forma prevăzută de articolul 3 alin. 1 al Convenţiei de la Espoo, este demarată procedura consultărilor în vederea reducerii sau eliminării impactului transfrontalier negativ de mediu. În cadrul acestei proceduri de consultări, în conformitate cu alineatul 8 al aceluiaşi articol din Convenţie, atât autorităţile, cât şi publicul român din zonele care pot fi afectate de impactul transfrontalier negativ de mediu vor putea face comentarii la documentaţia transmisă de partea ucraineană, iar aceste comentarii vor trebui integrate în cuprinsul eventualei autorizaţii de mediu emise de partea ucraineană. MAE a transmis părţii ucrainene la data de 19 septembrie 2008 disponibilitatea părţii române de a purta discuţii cu privire la impactul transfrontalier al proiectului Bîstroe, propunând să fie analizate şi posibile alternative la proiect, inclusiv renunţarea la implementarea acestuia", precizează Ministerul de Externe, la solicitarea Mediafax.
Notificarea privind proiectul canalului de navigaţie pe braţele Chilia şi Bîstroe ale Dunării a fost transmisă de  partea ucraineană Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile al României la data de 9 septembrie.

×
Subiecte în articol: verde!