x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Canalul Bistroe: Dezbatere publică la 18 iulie

Canalul Bistroe: Dezbatere publică la 18 iulie

de Alexandru Nastase    |    09 Iul 2007   •   00:00
Canalul Bistroe: Dezbatere publică la 18 iulie
Sursa foto: Christian Silva/

Dezbaterea publică pe tema controversatului canal Bistroe din Delta Dunării urmează să aibă loc la Tulcea la data de 18 iulie 2007.

Dezbaterea publică pe tema controversatului canal Bistroe din Delta Dunării urmează să aibă loc la Tulcea la data de 18 iulie 2007. Termenul a fost fixat de partea ucraineană, care urmează să prezinte studiul de evaluare a impactului asupra mediului pentru canalul Bistroe. Intălnirea trebuie desfă-şurată in conformitate cu prevederile Convenţiei Espoo privind evaluarea impactului asupra mediului in context transfrontier. Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD) a solicitat de mai multe ori Ucrainei organizarea pe teritoriul Romăniei a unei dezbateri publice. Iniţial, propunerea părţii romăne a fost ca la data de 4 iulie 2007 să aibă loc o dezbatere care să se desfăşoare la Tulcea.

PRETEXTE. Kievul a invocat insă timpul "destul de scurt" necesar pregătirilor şi faptul că nu au primit viza la timp, drept pentru care a solicitat amănarea intălnirii. Ulterior, autorităţile de la Bucureşti au fost informate că la data de 18 iulie partea ucraineană va veni in sfărşit la Tulcea pentru a prezenta studiul de impact. Ministerul Mediului a anunţat că persoanele şi instituţiile interesate de chestiunea canalului Bistroe pot să participe la dezbatere la data de 18 iulie, ora 12:00, in sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Judeţean Tulcea. Studiul, intitulat "REPORT ON SCIENTIFIC RESEARCH WORK - Environment Impact Assessment (EIA) within the framework of the project «Creation of the Danube - Black Sea Deep-Water Navigation Route in the Ukrainian part of the delta. Full development»", poate fi consultat pe site-ul MMDD, www.mmediu.ro.

×
Subiecte în articol: verde!