x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Canalul ucrainean - Cazul Bistroe, la Strasbourg

Canalul ucrainean - Cazul Bistroe, la Strasbourg

08 Oct 2004   •   00:00

Romania a depus la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) o motiune referitoare la constructia canalului Bistroe de catre Ucraina.

Motiunea a fost ieri analizata de Comisia pentru Mediu a Adunarii, transmite Rador. In motiune se evoca incalcarea Conventiei de la Berna privind protejarea mediului. Masurile extreme care pot fi luate de Consiliul Europei impotriva Ucrainei pot merge pana la limitarea drepturilor sale de membru al acestei organizatii.

La Kiev s-a desfasurat miercuri un protest al catorva zeci de organizatii pentru protectia mediului fata de construirea canalului ucrainean. Experti ai Comisiei Europene au fost invitati la Kiev pentru a studia modul de realizare a canalului navigabil in perimetrul ucrainean al Deltei Dunarii, scrie agentia Rusia la zi.

ACUZATII. Ambasadorul cu mandat special al Ministerului ucrainean de Externe, Natalia Zarudnaia, a acuzat Romania de presiune "furioasa si sistematica" asupra Kievului, dar si de campanie cu date false impotriva Ucrainei. (Lavinia Tudoran)

×
Subiecte în articol: observator