x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Când se deschid bazinele de înot și sălile de sport. Cine va avea acces la antrenamente

Când se deschid bazinele de înot și sălile de sport. Cine va avea acces la antrenamente

29 Mai 2020   •   11:48
Când se deschid bazinele de înot și sălile de sport. Cine va avea acces la antrenamente

Bazinele acoperite și cele aflate în aer liber, precum și sălile de sport se vor redeschide pentru sportivii de performanţă, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară, de la 1 iunie, conform Hotărârii nr. 26 a Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Se va permite organizarea şi desfăşurarea în bazine acoperite și în cele aflate în aer liber, a activităţilor de pregătire fizică a sportivilor profesionişti şi a competiţiilor sportive, fără participarea spectatorilor, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Sportivii profesionişti își pot desfășura activităţile de pregătire fizică în spaţii închise (cu excepţia sporturilor de contact), cu respectarea regulilor de distanţare între participanţi, astfel încât să se asigure minim 7 mp/persoană şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

La data de 15 mai, sportivii de performanţă şi-au reluat antrenamentele centralizate, dar în condiţii speciale, aceştia fiind testaţi înainte de intrarea în cantonament şi obligaţi să se pregătească în grupuri restrânse, respectând distanţarea socială.

×