x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cantină Socială: Proiect pentru nevoiaşi

Cantină Socială: Proiect pentru nevoiaşi

de Diana Scarlat    |    01 Apr 2009   •   00:00
Cantină Socială: Proiect pentru nevoiaşi
Sursa foto: KARINA KNAPEK/EDITURA INTACT

O nouă cantină socială a fost inaugurată astăzi în Bucureşti. 150 de persoane cu venituri foarte mici pot beneficia aici zilnic de o masă caldă.



Copii curioşi, părinţi cu speranţe în priviri şi bunici îmbrăcaţi de sărbătoare s-au adunat astăzi la deschiderea oficială a noii cantine pentru persoanele ale căror venituri nu le permit o masă decentă. În prima zi s-au bucurat de ciorbiţă de perişoare, pilaf cu pui şi fructe, după ce panglica a fost tăiată la ora prânzului.

Pe strada Rasăritului, la nr. 59, în sectorul 6 al Capitalei, funcţionează de astăzi cantina socială "Harul", deschisă în parteneriat public-privat pentru a veni în sprijinul persoanelor care locuiesc în sector şi au venituri mai mici de 600 de lei pe membru de familie.

COSTURI
Proiectul este finanţat în proporţie de 75% de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 6, restul finanţării aparţinând Centrului Creştin Bucureşti, prin care se vor furniza serviciile cantinei. Aici vor primi zilnic o masă caldă 150 de persoane asistate social, aflate în evidenţa primăriei. Pentru a deveni beneficiari, oamenii trebuie să depună o cerere la DGASPC Sector 6, la care să anexeze, după caz, Cartea de identitate, certificatul de naştere, original şi copie, certificatul de căsătorie, original şi copie, sentinţa de divorţ şi de încredinţare a minorilor.

De asemenea, adeverinţa pentru copii de la şcoală, din care să rezulte dacă primesc sau nu bursă, adeverinţă de venit, cu veniturile părinţilor, după caz, adeverinţă de la Administraţia Financiară a Sectorului 6 din care să rezulte că nu sunt plătitori de taxe şi impozite pe venit.

Pentru persoanele capabile de muncă se va adăuga la dosar şi o Adeverinţă de la Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sector 6, din care să rezulte că sunt înscrişi în evidenţele Agenţiei, în vederea căutării unui loc de muncă.

×
Subiecte în articol: observator