x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nu pica în capcana escrocilor: Cum procedezi când te sună un număr internațional necunoscut pe WhatsApp

Nu pica în capcana escrocilor: Cum procedezi când te sună un număr internațional necunoscut pe WhatsApp

de Redacția Jurnalul    |    21 Ian 2024   •   07:40
Nu pica în capcana escrocilor: Cum procedezi când te sună un număr internațional necunoscut pe WhatsApp

WhatsApp a devenit una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie la nivel global.

Această platformă devine din ce în ce mai expusă riscului de înșelătorii și escrocherii cibernetice. Potrivit spynews.ro, una dintre metodele folosite de infractorii cibernetici constă în efectuarea de apeluri de la numere necunoscute, cu potențialul de a submina securitatea și confidențialitatea utilizatorilor. Iată ce să faci când te sună un număr internațional necunoscut pe WhatsApp!

WhatsApp este aplicația de mesagerie cunoscută la nivel internațional, dar și folosită extrem de mult de milioane de persoane.

Ce să faci când te sună un număr internațional necunoscut pe WhatsApp

Ei bine, în ultimul timp, aplicația de mesagerie a devenit extrem de periculoasă și este foarte important să știm cum trebuie să reacționăm atunci când primim un apel de la un număr internațional necunoscut pe WhatsApp, pentru a ne proteja datele și a evita să cădem în capcanele escrocilor.

Mai exact, infractorii cibernetici reușesc să înșele utilizatorii prin apeluri de la numere necunoscute care provin în mod normal din țări străine.

În acest fel, prin apeluri, infractorii cibernetici ne pot „ataca” obținând acces la banca noastră, astfel că cum să întâmplat recent cu un client ING care și-a pierdut toate economiile, sau ne pot extorca.

Aplicația devine din ce în ce mai expusă riscului

Dacă vorbim de extorcare de acest tip, aceasta poate lua două căi. Dintre acestea, una este aceea că îți accesează fișierele din telefon și apoi, dacă descoperă ceva care ți-ar putea face rău sau compromite, te presează să le plătești cu scopul de a nu-l răspândi cunoscuților pe WhatsApp sau prin rețelele de socializare sau inventează ceva care ți-ar putea face rău și te șantajează cu asta.

Așadar, potrivit sfatului specialiștilor, în cazul în care un număr necunoscut ne sună cu un prefix care pare a fi o țară îndepărtată, este întotdeauna mai bine să nu preluăm apelul.

Trebuie să știi că, în cazul în care răspunzi și un escroc începe să te preseze să-l plăteșți, cel mai bine este să închizi, să te duci la poliție să depui un denunț și, pentru siguranță, să schimbi parolele la toate rețelele de socializare deschise pe telefon.

×
Subiecte în articol: escroci whatsApp numere internaționale