x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Capitale Culturale Europene – Liverpool primeşte Sibiu

Capitale Culturale Europene – Liverpool primeşte Sibiu

de Maria Sârbu    |    21 Oct 2008   •   00:00

Două spectacole remarcabile produse de Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu vor fi prezentate în partea a doua a lunii noiembrie la Liverpool, oraşul care are în acest an statutul de Capitală Culturală Europeană.



Este vorba despre "Balul", regizat de Radu Alexandru Nica după un scenariu pe care l-a scris împreună cu Mihaela Michailov, şi "Aşteptându-l pe Godot" de Beckett, regia Silviu Purcărete. Cele două montări se vor desfăşura la Contemporany Urban Centre, în zilele de 18 noiembrie şi respectiv 20 noiembrie.

Astfel, oraşul din inima României care şi-a derulat anul trecut Programul "Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007" duce în acest cunoscut oraş britanic două dintre spectacolele apreciate de critica de specialitate şi de public, care vor fi prezentate în cadrul proiectului "Conexiuni româneşti", finanţat prin PromoCult – program al Guvernului României lansat în scopul promovării culturii în ţările Uniunii Europene. "Conexiuni româneşti" are şi sprijinul Ambasadei României în Marea Britanie, al Institutului Cultural Român (ICR) din Londra şi al Ministerului român al Afacerilor Externe.

Teatrul "Radu Stanca" a fost selectat să reprezinte România la Liverpool datorită succesului repurtat cu multe alte producţii, atât în ţară, cât şi în străinătate, dar şi pentru aprecierea artei teatrale româneşti de mulţi specialişti de teatru din Marea Britanie.

×
Subiecte în articol: romania