x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Captura "alba" la "Belgieni"

Captura "alba" la "Belgieni"

de Andreea Cascaval    |    Petru Zoltan    |    15 Sep 2005   •   00:00
Captura "alba" la "Belgieni"

Politistii antidrog ilfoveni, sprijiniti de ofiterii DGIPI si de cei din BCCOAB, au descins, in dimineata zilei de 13 septembrie 2005, in cartierul general al cunoscutului clan tiganesc "Belgienii", din Tunari. Politistii au avut in vedere perchezitionarea locuintei lui Cristian Mitrache (31 de ani), zis "Sadoveanu", Ioana Vaduva (38 de ani), zisa "Serenada", sotia lui Ion Mitrache zis "Caleea" si Maria Barbu zisa "Columbia", sora lui "Sadoveanu", de unde au ridicat 200 de bile de heroina si bani. Toti acestia sunt cunoscuti ca membri ai clanului "Belgienilor".

PERCHEZITIA. In seara zilei de 12 septembrie 2005, politisti sub acoperire au cumparat droguri in jurul orei 22:00 de la membrii clanului "Belgienilor". Dupa ce si-au vandut marfa, "Belgienii" au plecat la o petrecere, unde au chefuit pana dimineata. La ora 6:00 fortele speciale au patruns in locuinta lui "Sadoveanu", situata in comuna Tunari, judetul Ilfov. Politistii au ridicat acolo 1.300 de euro si 200 de dolari SUA, o alta suma de bani ce provenea din vanzarea a 4 doze de heroina, si o sabie pe care "Sadoveanu" o tinea la capul patului. La adresa unde "Serenada" locuia fara forme legale politistii au descoperit, intr-un tub din plastic ingropat in curtea imobilului, 198 de doze de heroina. Din casa acesteia, politistii au ridicat peste 100 de milioane de lei si 100 de dolari SUA. La locuinta Mariei Barbu au fost gasiti doar 600.000 de lei pe care femeia ii dobandise din vanzarea a 4 grame de heroina. Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus retinerea acestora pentru 24 de ore.

LIPSA DE PROBE. Mitrache Cristian, capul clanului "Belgienilor", a fost eliberat dupa 24 de ore de catre Tribunalul Bucuresti din lipsa de probe. Acesta a sustinut ca politistii au inscenat totul si ca banii gasiti in locuinte nu erau ai lor. Ioana Vaduva si Maria Barbu sunt arestate preventiv pe o perioada de 29 de zile.

DROG NOU
Traficantii romani au scos pe piata un nou drog, de doua ori mai puternic decat heroina, obtinut prin amestecul de diazepam, papaverina, antipirina si cafeina. Politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Giurgiu impreuna cu un procuror de la DIICOT au retinut doi giurgiuveni dupa ce au descoperit in locuinta acestora 20 de grame din noul drog.

×
Subiecte în articol: observator poliţiştii