x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carantinarea Bucureștiului, o variantă care nu este luată în calcul. Berbeceanu: Degeaba iei alte măsuri dacă nu urmărești cum se respectă cele care sunt deja

Carantinarea Bucureștiului, o variantă care nu este luată în calcul. Berbeceanu: Degeaba iei alte măsuri dacă nu urmărești cum se respectă cele care sunt deja

de Georgiana Oprea    |    11 Dec 2020   •   15:13
Carantinarea Bucureștiului, o variantă care nu este luată în calcul. Berbeceanu: Degeaba iei alte măsuri dacă nu urmărești cum se respectă cele care sunt deja
Sursa foto: Hepta

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, și șefa Direcției de Sănătate Publică București, Oana Nicolescu, au declarat, vineri, că nu se impune, pentru moment, carantinarea Bucureștiului. Capitala a trecut de incidența de 7 cazuri la mia de locuitori, vineri, 11 decembrie, fiind raportată o rată de infectare de 7,04 cazuri.

De asemenea, Berbeceanu a specificat că „degeaba iei alte măsuri dacă nu urmărești cum se respectă cele care sunt” deja în vigoare.

„La acest moment nu se au în vedere alte măsuri, dar în mod categoric vom intensifica controlalele și vom supraveghea modul în care sunt respectate măsurile aflate deja în vigoare. (...) O eventuală carantinare se ia în funcție de mai mulți indicatori. La acest moment nu suntem în situația de a discuta despre această măsură. Dacă vom ajunge să discutăm o asemenea măsură, vom lua și această măsură. Sunt mulți indicatori de care INSP și DSP țin cont când propun o asemenea măsură (...) La acest moment nu este nevoie să fie luate alte masuri pentru ca degeaba iei alte masuri dacă nu urmărești cum se respectă cele care sunt", a declarat Traian Berbeceanu.

În ceea ce privește numărul mare de cazuri, șefa DSP București a afirmat că „cifrele sunt îngrijorătoare de la început”.

„Avem o medie de 1.700 de persoane confirmate zilnic. Să nu uitam că am avut 1 decembrie, zile libere. Indiferent câte măsuri vom lua, dacă nu se respectă cele care există, nu vom reuși să scădem numărul de cazuri", a mai afirmat Oana Nicolescu.

Totodată, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a afirmat, vineri, la Guvern, că o posibilă carantinare a Bucureștiului „nu este o ipoteză în momentul de față pe care să o luăm în calcul”.

Pe de altă parte, spitalele din București nu mai au locuri suficiente la terapie intensivă, iar pacienții sunt transferați la spitale din țară. Astfel, secretarul de stat Raed Arafat a afirmat, vineri dimineață, că se va continua transferul pacienților cu COVID-19 din Capitală în spitale din alte zone.

Luni și marți au fost transferați, cu o aeronavă militară a Forțelor Aeriene, nouă pacienți aflați în stare gravă de la București la spitale din Moldova și Ardeal.

×
Subiecte în articol: carantina bucuresti Traian Berbeceanu