x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Carburanti mai ieftini - Rompetrol se extinde

Carburanti mai ieftini - Rompetrol se extinde

de Adrian N. Ionescu    |    15 Ian 2007   •   00:00

In statiile Rompetrol, carburantii s-au ieftinit cu noua bani pe litru la benzina si cu opt bani pe litru la motorina. Benzina Premium Euro 4 costa 3,13 lei/l, iar cea tip CO 95 Efix - 3,14 lei/l. Un litru de motorina Efix Diesel costa 3,10 lei. Aceleasi reduceri le decisese si Petrom, joi, si au fost promise si de oficialii Lukoil. Cele mai mici preturi sunt la Petrom, urmate de cele ale Lukoil (care adauga 1-2 bani/litru) si de ale Rompetrol si MOL.

OPERATIUNI. Pe de alta parte, Grupul Rompetrol intentioneaza sa cumpere o rafinarie in Italia sau Franta, de capacitate similara cu cea de la Petromidia, potrivit presedintelui grupului, Dinu Patriciu. Royal Dutch Shell are de vanzare rafinarii in Franta, unde Rompetrol desfasoara deja operatiuni de distributie. Oficialii Rompetrol au anuntat si participarea la privatizarea companiei sarbe NIS.

Este posibil ca o parte din banii necesari pentru aceste achizitii sa vina dintr-o majorare de capital cu 10,15% sau 22%, operatiune care se va derula pana la sfarsitul lunii martie. Vineri, la Bursa, o actiune Rompetrol Rafinare (parte a grupului) costa 9,48 bani, achizitiile anuntate putand duce la cresteri.

×
Subiecte în articol: observator rompetrol